iltasyazilim
FD Üye
2019 Diyanet Tatminkarlık Sınavı Ne Süre Yapılacak ?
2019 Diyanet Tatminkarlık Sınav Tarihi
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yazılı ve sözlü sınavla Kur'an kursu öğreticiliği, imamhatiplik ve müezzinkayyımlık kadrolarına personel alımı için 11 Mart 2019 'de imtihan yapacak
Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Özel Şartlar
1 Genel Şartlar:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
b) 25102019 tarihli ve 28095 sayılı mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Yer Değişiklik Yönetmeliğinde belirtilmiş karşılıklı niteliği taşımak
2 Özel Koşullar
a) Kur'an Kursu Öğreticiliği için;
1 İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2 Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak
b) İmamHatiplik için;
1 İmam konuşmacı lisesi ya da üstü dini öğrenim mezunu olmak veya 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda elde etmek,
2 Erkek almak,
3 İmamHatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak
c) MüezzinKayyımlık için;
1 Lise ya da dengi mektep mezunu edinmek veya 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda elde etmek,
2 Hafız edinmek (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz)
3 Erkek elde etmek
4 MüezzinKayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak
özel baskı *
2019 Diyanet Tatminkarlık Sınav Tarihi
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yazılı ve sözlü sınavla Kur'an kursu öğreticiliği, imamhatiplik ve müezzinkayyımlık kadrolarına personel alımı için 11 Mart 2019 'de imtihan yapacak
Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Özel Şartlar
1 Genel Şartlar:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
b) 25102019 tarihli ve 28095 sayılı mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Yer Değişiklik Yönetmeliğinde belirtilmiş karşılıklı niteliği taşımak
2 Özel Koşullar
a) Kur'an Kursu Öğreticiliği için;
1 İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2 Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak
b) İmamHatiplik için;
1 İmam konuşmacı lisesi ya da üstü dini öğrenim mezunu olmak veya 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda elde etmek,
2 Erkek almak,
3 İmamHatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak
c) MüezzinKayyımlık için;
1 Lise ya da dengi mektep mezunu edinmek veya 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda elde etmek,
2 Hafız edinmek (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz)
3 Erkek elde etmek
4 MüezzinKayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak
özel baskı *