Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyanet Yeterlilik Sınavı

Diyanet Yeterlilik Sınavı
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
2019 Diyanet Tatminkarlık Sınavı
Diyanet Tatminkarlık Sınavı 2019 Başvuruları

Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı ve sözlü sınavla Kur'an kursu öğreticiliği, imamhatiplik ve müezzinkayyımlık kadrolarına personel alımı için 11 Mart 2019'de sınav yapacak

Diyanet Tatminkarlık Sınavı Başvuru Formu İşlemleri başladı Başvurular 21 Şubat Tarihlerine kadar Milli eğitim Bakanlığının Eğitek Sayfasıdan internet aracılığıyla yapılacak 2019 Diyanet Tatminkarlık Sınavı Dilekçe İşlemleri ile ilgili ayrıntılar

Sınava Bulunma İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Özel Koşullar Neler

Genel Şartlar

*657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,

*25102019 tarihli ve 28095 sayılı mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Tayin ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde açıklanmış müşterek niteliği taşımak

Özel Şartlar

Kur'an Kursu Öğreticiliği için

1İmam konuşmacı lisesi ya da üstü dini öğrenim mezunu elde etmek veya 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda almak,

2 Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak

*İmamHatiplik için;

1 İmam konuşmacı lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu elde etmek veya 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda edinmek,

2 Erkek olmak,

3 İmamHatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak

*MüezzinKayyımlık için;

1Lise veya dengi mektep mezunu edinmek veya 20192019 eğitimöğretim yılında mezun olabilecek durumda edinmek,

2Hafız edinmek (İmam konuşmacı lisesi mezunları için bu koşul aranmaz)

3Erkek olmak

4 MüezzinKayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak *

858,497Konular
982,562Mesajlar
30,303Kullanıcılar
ososkksSon üye
Üst Alt