Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyarbakır Usulü Hedik Çorbası

Diyarbakır Usulü Hedik Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
2 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
200 gr kıyma(isteğe göre)
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik( tepeleme olsun)
1 tatlı kaşığı tuz
Pulbiber

Öncelikle nohut ve buğdayı geceden suda bekletiyoruz Ardından geceden bıraktığımız suyu boşaltıp tekrar biraz sudan geçiriyoruz İlk önce nohutu tencereye koyup 1 5 litre kaynamış su üzerine ilave edip iyice yumuşayıncaya dek kaynatıyoruz Suyu az gelirse ilave yapabilirsiniz Nohut iyice yumuşadıktan sonra tekrar onun suyunu süzüyoruz Sonra nohutu haşladığımız tencereye sıvı yağ koyuyoruz Doğranmış soğan ekleyip kavuruyoruz kıymayı da koyup onuda kavuruyoruz Sonra salçayı da koyuyoruz en son nohut, buğday, tuz, kekik, pul biberi de ekleyip nohuta yaklaşık 1 5 litre su daha koyuyoruz Suyu biraz katılaşana dek pişiriyoruz Eğer suyu çok katı görünsün istiyorsanız 2 3 kaşık nohutu bir kaseye koyup çatalla iyice ezip tekrar yemeğe ekleyin Un ekleyenlerde var ama ben koymuyorum Tadı bana göre bunun kadar lezzetli olmuyor İşte bu kadar Umarım dener ve beğenirsiniz Afiyet olsun
Kaynak : nefisyemektariflericom
 
858,496Konular
982,196Mesajlar
30,123Kullanıcılar
kayzer38Son üye
Üst Alt