diyarbakır'cezası ''demet akalına acayip ceza'' yorumsuz Demet Akalın, 19 Mayıs 2008 yılında Bodrum’daki 5 yıldızlı Rixos Otel’de verdiği konserde seyircileri neşelendirmek için “Ağabey Diyarbakır’dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nerden geldiniz anlamadım yani Moron moron bakıyorsunuz ağabey İnsan bir tempo, bir alkış bir şey yapar yani Soğuk soğuk şurada şortla çıktık Fazla ruhsuz başladınız geceye demişti Bu sözleri nedeniyle tepki çeken Akalın hakkında Diyarbakırlı 7 işadamı “Halkın bir kesimini sosyal derslik mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu 1548649465 1548649465 diyarbakircezasidemetakalinailgincceza5c4e83feede72diyarbakircezasidemetakalinailgincceza5c4e83feede72 http:1bpblogspotcomMmd6tPGKzZEShmj8tan2IAAAAAAAAD7oKbtrKcM4kMws400demetakalin023 1 SAYFA İSTİKLAL MARŞI 5 SAYFA AÇIKLAMA YAZACAK Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Akalın hakkında Bodrum 2’nci Sulh Suç Oluşturan Mahkemesi’nde açılan ulus davasında karar duruşması yapıldı Akalın’ı n avukatı Ersan Taştekin, müvekkilinin halkı aşağılama niyetinin bulunmadığını belirterek “Müvekkilim salonda yer alan bir arkadaşıyla şakalaştı Amacı mizah yapmaktı Hatalı anlaşıldı dedi Mahkeme heyeti, mahkeme sonunda Akalın ile ilgili hükmün açıklanmasının ertelenmesine ve önlem cezası olarak da İstiklal Marşı’nın sözlerini 1 sayfaya yazması ve marşımız hakkında 5 sayfa da açiklama yapmasına karar verdi Akalın’ın avukatı Taştekin, bu kararı temyiz etti O dönem, tepkiler nedeniyle bir basın toplantısı aranjör Akalın “O gün, Diyarbakır’dan gelen Oğuz ile benim iki taraflı arkadaşlarımız vardı Yemekte başlayan esprimiz sahnede de devam etti Bu tabii ancak benim hatam Bu espriyi yemekte bırakmam lazımdı Sahneye taşımam yanlış oldu Sahneden de karşılık şakalaşıyorduk Tamamıyla benim hatam Diyarbakır’a gidip keza özür dileyeceğim Gönüllerini almaya çalışacağım Bilinçli üretilmiş bir şey asla yok Böyle bir şey ne Diyarbakır ne de başka yerler için olamaz En nefret ettiğim şey yanlış anlaşılmak Sıkıntıdan dudağımın üstteki kısmında sivilce çıktı demişti