Twitter'da bir kullanıcı, Diyarbakır-Lice'de yöresel ismi keskerun olan bir yemeği paylaştı. En çok bilinen ismi haşıl olan bu yemek Erzincan, Kars, Iğdır, Van, Gaziantep, Sivas, Erzurum, Rize, Giresun, Azerbaycan, İran ve Ermenistan’da da epeyce tüketiliyor ve yöresel yemek olarak biliniyor. Haşıl birebir vakitte haşil, xaşil, khashil, xəşil, gırık, kırda, papa, centuseri olarak isimlendiriliyor...() Gelin Twitter mizahşörlerinin bu yemeğe yaptığı yorumlara birlikte bakalım ????
İşte manzarasıyla yorumcuları cezbeden o yemek ????
Nasıl yapılıyor bu yemek diyorsanız temel mantığı birebir: Yöresel hububatı suyla karıştırıp lapa haline getirmek. Buğday yarması, mısır unu ve kavut unundan olmak üzere üç versiyonlu bir yemek olarak düşünebilirsiniz. Buğday unla haşlanıp lapa haline getiriliyor ve ortasına tereyağı eritilip dökülüyor.
1. Benzemiyor diyen palavra söylüyordur ????
twitter.com
2. Ortasındaki tereyağı 1 milyar ancak olsun...
twitter.com
3. ????????????
twitter.com
4. Bir jenerasyonun şuur altısın Gürbüz...
twitter.com
5. Olsa da yesek...
twitter.com
6. Bu işin ucu Karadenizlilere dokunacak üzere hissediyorum...
twitter.com
7. Ben demiştim...
twitter.com
8. Biraz da gerçekler
twitter.com
9. ????????
twitter.com
10. Gerçek
twitter.com
11. ????????????
twitter.com
12. Çok daha mümkün ????????
twitter.com
13. Sonunda kekstradan farklı bir yorum:
twitter.com
14. Nefis ????
twitter.com
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: