iltasyazilim
FD Üye
Diyarbakır Bölgesel Yemekleri
Diyarbakırın Yöresel Yemek Tarifleri
Diyarbakır geleneksel lezzetler
Diyarbakır İli Yöresel Yemekleri
Kibe Mumbar :
Malzemesi:
500 gr pirinç, 500 gr kıyma, Nane, Karabiber, Domates salçası, 500 gr bumbar(koyun), Tuzlu
Hazırlanışı:
Malzemelerin tümü karıştırılır bumbarlar tersyüz edilip yıkanır bitmiş düze çevrilir Hazırlanan araç gereç arınmış bumbarın içine ters yüz edilerek doldurulur Içi Doldurulmuş bumbarlar tuzla ayrıntılarıyla ovularak bol suyla yıkanır Üzerine bol su koyup takriben iki veya iki buçuk saat haşlanır Haşlanan bumbarlara bambaşka bir kapta sos hazırlanır Sos: Bir kaşık yağ, bir tatlı kaşığı nane, bir tatlı kaşığı salça konup kavrulur ve haşlamış olduğumuz bumbarın üstüne dökülerek servis yapılır
İçli Köfte
Malzemesi:
Dışı için: 1 kg ince bulgur, 1 yumurta, Tuzlu
İç Malzemesi İçin: 1 kg kuzu kıyması, 12 kg soğan,1 akarsu kaşığı karabiber, 1 dere kaşığı yenibahar, Tuz
Hazırlanışı:
Bulgur geniş bir kapta ıslatılır ve bir saat kadar bekletilir Kıyma suyu çekene değin kavrulur ve yağı eklenip azıcık daha kavrulur Sonra ince ince kıyılan soğan iyice ölene kadar kavrulup kıymaya eklenir Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar konarak soğumaya bırakılır Dış araç gereç hamur haline getirilir ve birbirine yapışıp elle şekil alana kadar yoğrulur Ceviz büyüklüğünde koparılan hamur parçaları ortası inceltilerek açılır ve soğumuş olan kıyma yerleştirilip yuvarlatılır sonra geniş bir tencerede bol su ve tuz atılıp iki dakika haşlanıp çıkartılır *
Diyarbakırın Yöresel Yemek Tarifleri
Diyarbakır geleneksel lezzetler
Diyarbakır İli Yöresel Yemekleri
Kibe Mumbar :
Malzemesi:
500 gr pirinç, 500 gr kıyma, Nane, Karabiber, Domates salçası, 500 gr bumbar(koyun), Tuzlu
Hazırlanışı:
Malzemelerin tümü karıştırılır bumbarlar tersyüz edilip yıkanır bitmiş düze çevrilir Hazırlanan araç gereç arınmış bumbarın içine ters yüz edilerek doldurulur Içi Doldurulmuş bumbarlar tuzla ayrıntılarıyla ovularak bol suyla yıkanır Üzerine bol su koyup takriben iki veya iki buçuk saat haşlanır Haşlanan bumbarlara bambaşka bir kapta sos hazırlanır Sos: Bir kaşık yağ, bir tatlı kaşığı nane, bir tatlı kaşığı salça konup kavrulur ve haşlamış olduğumuz bumbarın üstüne dökülerek servis yapılır
İçli Köfte
Malzemesi:
Dışı için: 1 kg ince bulgur, 1 yumurta, Tuzlu
İç Malzemesi İçin: 1 kg kuzu kıyması, 12 kg soğan,1 akarsu kaşığı karabiber, 1 dere kaşığı yenibahar, Tuz
Hazırlanışı:
Bulgur geniş bir kapta ıslatılır ve bir saat kadar bekletilir Kıyma suyu çekene değin kavrulur ve yağı eklenip azıcık daha kavrulur Sonra ince ince kıyılan soğan iyice ölene kadar kavrulup kıymaya eklenir Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar konarak soğumaya bırakılır Dış araç gereç hamur haline getirilir ve birbirine yapışıp elle şekil alana kadar yoğrulur Ceviz büyüklüğünde koparılan hamur parçaları ortası inceltilerek açılır ve soğumuş olan kıyma yerleştirilip yuvarlatılır sonra geniş bir tencerede bol su ve tuz atılıp iki dakika haşlanıp çıkartılır *