Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyarbakırlı sanayici izin aldı! OSB’ler dilekçe verdi: Hafta sonu çalışalım

Diyarbakırlı sanayici izin aldı! OSB’ler dilekçe verdi: Hafta sonu çalışalım
0
50

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
Diyarbakirli%2Dsanayici%2Dizin%2Daldi%2DOSB%2Dler%2Ddilekce%2Dverdi%2DHafta%2Dsonu%2Dcalisalim%2D234459%2Ejpg

Türkiye'de endüstrinin en değerli kümelenme noktalarından olan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), hafta sonunda da üretime devam etmek istiyor.

Koranavirüs salgının yayılımını önlemek için İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyük kentin yanı sıra Zonguldak için alınan hafta sonlarında sokağa çıkma yasağının OSB'lerde üretim yapan birçok firmayı olumsuz etkilediğini söyleyen OSB idareleri valilik ve kaymakamlıklara dilekçe vererek, "Firmalarımız, iş sıhhati ve güvenliği konusunda en üst düzeyde önlemlerini almış durumdalar. Yasaktan muaf olmak istiyoruz. Bünyemizdeki birçok firma yurtdışından aldığı siparişleri yetiştirmek zorunda. Hafta sonu çalışma konusunda bize istisna tanınsın" dedi.

DAL AYRIMI ORTADAN KALKSIN

189 dev firmanın faaliyet gösterdiği Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Lideri Vahit Yıldırım, hafta sonu çalışma müsaadesi almak için valiliğe başvurduklarını söyledi

. Valiliğin taleplerine olumlu yaklaştığı bilgisini veren Yıldırım, "Bizden çalışmak isteyen firmaların ve çalışanların listesini istediler. Besin ve sıhhat firmalarına tanınan çalışma müsaadesi, öteki dalları de kapsayacak formda genişletilmeli. İhracat manasında taahhütlerini yerine getirmek isteyen firmalar var. Dayanak bekliyoruz" diye konuştu.

DİYARBAKIRLI ENDÜSTRİCİ MÜSAADE ALDI

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) üretimin süratle artmaya başladığını söyleyen Lider Aziz Odabaşı, birçok firmanın siparişlerini vaktinde teslim etmek için hafta sonu çalışmak istediğini söyledi. Lider Odabaşı, "Biz de bu talebi valiliğimize ilettik. Çalışmak isteyen firmalara müsaade verdiler. Önlemleri artırarak, üretim yapmaya devam edeceğiz" dedi.

OSB'LERDE KAPASİTELER ARTIYOR

YERLİ ve yabancı birçok firmanın üretim yaptığı Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Yaşar Yalamanoğlu, "OSB'mizde üretimi durduran iki firma vardı. Makina kesiminde üretim yapan bu firmalar, önümüzdeki hafta tekrar faaliyete geçecek. Hafta sonu çalışmak isteyen şirketler, ferdi olarak kaymakamlığa müracaatlarını yaptı" dedi.

ÜRETİM YAPMAK İSTEYENE YASAK KALKSIN

SOKAĞA çıkma yasağı ile ilgili yayınlanan genelgede sıhhat ve besin alanında faaliyet gösteren firmalara istisna tanındığını hatırlatan OSB Üst Konseyi (OSBÜK) Lideri Memiş Kütükçü, "Tarımsal üretim, tarım makinaları, besin ambalajı üretimi yapan birçok firma, bize hafta sonu çalışmak istediklerini bildirdi" dedi.

Lider Kütükçü, OSBÜK OSB'leri olarak resmi görüşlerini şu biçimde anlattı:

"Sokağa çıkma yasağı, kent içinde hür deveran için konulmalı. Lakin üretim yapan firmalara esnek yaklaşılmalı. Çalışmak isteyen fabrikaların haklı münasebetleri var. Yoksa mesai fiyatı vererek emekçi çalıştırmak istemezler. Servisler gelip çalışanlarımızı kapıdan alıyor, fabrikalarına bırakıyor. Rastgele bir risk oluşturulmuyor. Fabrikalarda salgın için tedbirler üst düzeyde alınıyor. Bu talebimizi hafta ortasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ilettik. Bakanlığın değerlendirmeleri sürüyor."

Feride Cem/Sabah

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt