iltasyazilim
FD Üye
Öncelikle herkese merhaba Bu benim sizlerle paylaştığım ilk tarifim Mutfağa girmekten büyük zevk alıyorum ve sizinle sevgiyle pişirdiğim bütün tariflerimi elimden geldiğince paylaşacağım Bu aralar diyete başladığımdan
hoş umarım uzun sürer bu diyet
sizinle ilk olarak bugün pişirdiğim diyet çorba tarifini paylaşmak istedim
Buyrunuz tarifimiz
Diyet Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet brokoli
*1 adet havuç
*1 adet soğan
*6 dal fesleğen
*12 yemek kaşığı zeytinyağı
Diyet Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı Soğanı piyazlık doğrayın Havuçları küp küp doğrayın Doğradığınız soğanı havuçları ve fesleğeni zeytinyağında orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kavurun Yıkanmış brokolileri küçük parçalara ayırıp tencereye ekleyin ve 2 dakika kadar daha kavurun Daha sonra sıcak suyu ekleyin ( Ben suyu göz kararı ekledim ölçü vermek gerekirse yaklaşık 5 su bardağına denk sanırım) *Havuçlar yumuşayıp brokoliler dağılana kadar kaynatın Bu kıvama gelen çorbayı ocaktan alıp blenderda ezerek püre haline getirin Son olarak tuz ile tatlandırabilirsiniz ( Bu bir diyet çorbası olduğu için ben deniz tuzuyla tatlandırılmasını öneriyorum)
Afiyet olsun
Buyrunuz tarifimiz
Diyet Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet brokoli
*1 adet havuç
*1 adet soğan
*6 dal fesleğen
*12 yemek kaşığı zeytinyağı
Diyet Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı Soğanı piyazlık doğrayın Havuçları küp küp doğrayın Doğradığınız soğanı havuçları ve fesleğeni zeytinyağında orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kavurun Yıkanmış brokolileri küçük parçalara ayırıp tencereye ekleyin ve 2 dakika kadar daha kavurun Daha sonra sıcak suyu ekleyin ( Ben suyu göz kararı ekledim ölçü vermek gerekirse yaklaşık 5 su bardağına denk sanırım) *Havuçlar yumuşayıp brokoliler dağılana kadar kaynatın Bu kıvama gelen çorbayı ocaktan alıp blenderda ezerek püre haline getirin Son olarak tuz ile tatlandırabilirsiniz ( Bu bir diyet çorbası olduğu için ben deniz tuzuyla tatlandırılmasını öneriyorum)
Afiyet olsun