iltasyazilim
FD Üye
Diyet Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase light süzme yoğurt
*200 gr light labne peyniri
*3 yemek kaşığı splenda tatlandırıcı
Tabanı için;
*2 yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı splenda
*1 çay kaşığı tarçın
Meyveli sos için;
*Yarım su bardağı böğürtlen
*1 çay kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı splenda
Diyet Cheesecake Tarifi Yapılışı Yumurtayı çırpıp kepeği, tatlandırıcıyı ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz Ben porsiyonluk olsun diye silikon muffin kalıplarına yarım cm kalınlığında döküp 10 dk 180 derecede pişirdim İsterseniz kelepçeli kek kalıbında da yapabilirsiniz
Light süzme yoğurdu labne peynirle karıştırıp tatlandırıcıyı ekliyoruz Karıştırarak yumuşatıyoruz
Meyveleri sos tenceresine alıp tatlandırıcıyı ve limonu ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz
Taban soğuduktan sonra üzerine karışımı döküp yayıyoruz En üste meyveli sosu yayıp bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz
*1 kase light süzme yoğurt
*200 gr light labne peyniri
*3 yemek kaşığı splenda tatlandırıcı
Tabanı için;
*2 yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı splenda
*1 çay kaşığı tarçın
Meyveli sos için;
*Yarım su bardağı böğürtlen
*1 çay kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı splenda
Diyet Cheesecake Tarifi Yapılışı Yumurtayı çırpıp kepeği, tatlandırıcıyı ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz Ben porsiyonluk olsun diye silikon muffin kalıplarına yarım cm kalınlığında döküp 10 dk 180 derecede pişirdim İsterseniz kelepçeli kek kalıbında da yapabilirsiniz
Light süzme yoğurdu labne peynirle karıştırıp tatlandırıcıyı ekliyoruz Karıştırarak yumuşatıyoruz
Meyveleri sos tenceresine alıp tatlandırıcıyı ve limonu ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz
Taban soğuduktan sonra üzerine karışımı döküp yayıyoruz En üste meyveli sosu yayıp bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz