iltasyazilim
FD Üye
Diyet Fırınlanmış Çıtır Patates Dilimleri – 96 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Patates 600 g
*Baharatlar 10 g (kırmızı pul biber, tatlı kırmızı toz biber, köri, kekik fesleğenbiberiye; biraz muskat, tuz tadına göre)
Diyet Fırınlanmış Çıtır Patates Dilimleri – 96 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(250 gram): *Kkal*240,00;*Protein*6,00g;*Yag*1,20g;*Karbonhidrat*54,30g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 5060 dakika
*
Patates!!! Kim sevmez ki!!! Bu kök sebzesi gerçekten yanlışlıkla suçlanır! Çiğ halinde bu sebzenin kalorisi oldukça düşük, sadece 64100g!! Evet! Patates kızartması yağda pişirme yönteminden dolayı çok yüksek kalorili ve fazla yağlı yemeğe çeviriyor Patates püresini ve bildiğimiz fırın patatesini yaparken aynı şekilde çok fazla kremayı, tereyağını, zeytinyağını ve yağlı sütü eklenir Bu sebebiyle patates çok kalorili ve zararlı yemek olarak biliniyor
Fakat haşlanmış, buharda pişmiş ve fırınlanmış patates leziz ve faydalıdır! Doğru baharatları, onu yakışan gıdaları ve pişirme tekniklerini seçerseniz patatesin güzelliğini ve faydasını ortaya çıkartırsınız!
Bu da size bir örnek tarifim olsun!
Benim eşim o kadar sevdi ki! Sürekli fırın patatesini yapalım diyor!
Başlatalım:
1) Fırını 190C ısıtın
2) Patatesi iyice yıkayın, kabuğunu soyulmadan havluyla kurutun, ve her birini yarım ay şeklinde sekize bölün
3) Patatesleri geniş bir kabına koyup üzerine baharatları serpip elleriyle karıştırın, her dilim komple baharatlarla kaplansın diye özen gösterin Sonra her dilimi kabuk tarafıyla altına gelecek şeklinde fırın tepsisinde dizin
4) Fırında 5060 dakika pişirin
5) Sıcakken ettavukbalık yemeği ile garnitür olarak servis edin Veya bir akşam farklı dip sosları hazırlayıp arkadaşlarınızla cips yerine atıştırmalık olarak deneyin!
Afiyet olsun!
*Patates 600 g
*Baharatlar 10 g (kırmızı pul biber, tatlı kırmızı toz biber, köri, kekik fesleğenbiberiye; biraz muskat, tuz tadına göre)
Diyet Fırınlanmış Çıtır Patates Dilimleri – 96 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(250 gram): *Kkal*240,00;*Protein*6,00g;*Yag*1,20g;*Karbonhidrat*54,30g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 5060 dakika
*
Patates!!! Kim sevmez ki!!! Bu kök sebzesi gerçekten yanlışlıkla suçlanır! Çiğ halinde bu sebzenin kalorisi oldukça düşük, sadece 64100g!! Evet! Patates kızartması yağda pişirme yönteminden dolayı çok yüksek kalorili ve fazla yağlı yemeğe çeviriyor Patates püresini ve bildiğimiz fırın patatesini yaparken aynı şekilde çok fazla kremayı, tereyağını, zeytinyağını ve yağlı sütü eklenir Bu sebebiyle patates çok kalorili ve zararlı yemek olarak biliniyor
Fakat haşlanmış, buharda pişmiş ve fırınlanmış patates leziz ve faydalıdır! Doğru baharatları, onu yakışan gıdaları ve pişirme tekniklerini seçerseniz patatesin güzelliğini ve faydasını ortaya çıkartırsınız!
Bu da size bir örnek tarifim olsun!
Benim eşim o kadar sevdi ki! Sürekli fırın patatesini yapalım diyor!
Başlatalım:
1) Fırını 190C ısıtın
2) Patatesi iyice yıkayın, kabuğunu soyulmadan havluyla kurutun, ve her birini yarım ay şeklinde sekize bölün
3) Patatesleri geniş bir kabına koyup üzerine baharatları serpip elleriyle karıştırın, her dilim komple baharatlarla kaplansın diye özen gösterin Sonra her dilimi kabuk tarafıyla altına gelecek şeklinde fırın tepsisinde dizin
4) Fırında 5060 dakika pişirin
5) Sıcakken ettavukbalık yemeği ile garnitür olarak servis edin Veya bir akşam farklı dip sosları hazırlayıp arkadaşlarınızla cips yerine atıştırmalık olarak deneyin!
Afiyet olsun!