Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyet Için Sebzeli Mercimek Yemeği 200kcal

Diyet Için Sebzeli Mercimek Yemeği 200kcal

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Diyet Için Sebzeli Mercimek Yemeği 200kcal Tarifi İçin Malzemeler Tarifi 1 kişilik hazırladım

*1 Adet dolmalik biber
*1 Adet Havuc orta boy
*1 Adet Patates (isteğe göre)
*Yarım Çay bardağı Bulgur
*Çeyrek Çay Bardağı yeşil mercimek
*Yarım soğan
*2 Diş sarimsak
*2 Corba kaşığı zeytinyağı
*2 su bardağı su
*1 tutuam Tuz
*Istenildigi kadar pul biber
*Toz nane ( ben çok severim ondan çok koydum)

Diyet Için Sebzeli Mercimek Yemeği 200kcal Tarifi Yapılışı Merhaba Yeni diyete başlayanlar*için hafif ve tahıl oranı yüksek*bir öğle yemeği
Hazırlama*sırasında:*Havuçlar daire daire doğranacak*çok ince yapmayalım çünkü haşlanınca*eriyip gidiyor
Patatesler küp küp doğranır 1 Kişi için yapacaksanız*küçük patates tercih edin malum kalorisi biraz yüksek
Soğanı yemeklik doğrayalım
Dolmalık biberi julyen olarak keselim
Önce Daha zor haşlandığından*ben havuçları*ve ondan 5 dk sonra patatesleri kaynayan suya attım Biraz yumuşadıktan*sonra arkasından*yeşil mercimek atılır*ve en son bulgurda kaynayan suya atılır Mercimek ve bulgur suyu çekeceğinden, şişip*suyu tamamen çekmesi*için en son atılır Tüm karışım*piştikten sonra bir kaba alınır Aynı tencereye (Ben Wok tava kullandim) yağ koyulur Önce sarımsaklar küçük küçük kesilip biraz kavrulur Ardından soğan atılır*ve pembeleşinceye kadar pişirilir Dolmalık biber pembeleşen soğanların içine atılır Dolmalık biberler yumuşayana kadar üzerine az az su koyarak (normalde diyet olmasa yağ koyulur ama su ile pişirmek daha sağlıklı) biberlerin tamamen yumuşayana kadar pişirilir
Biberlerde olduktan sonra haşlanmış*bulgur, mercimek, patates, havuç karışıma katılır Eğer içinde diri kalmış varsa biraz daha su koyup pilav gibi dinlenmeye bırakın Tuz, pul biber, nane eklenip Dinlenmeye bırakılır*Yanında*Ayran harika bir öğle yemeği oluyor

858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt