iltasyazilim
FD Üye
Diyet İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre yarım yağlı süt
*8 yemek kaşığı irmik
*10 yemek kaşığı tatlandırıcı ( ben splenda kullanıyorum)
*1 yemek kaşığı kadar mavi haşhaş (görsellik için )
Diyet İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Şekersiz ve yağsız hoş hafif ve lezzetli bir tatlı
Diyet yapanlar için anlık tatlı krizlerine kesin çözüm
Tüm malzemeler karıştırılır orta ateşte yoğunluk kazanıp kıvama gelince hazırdır Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır
Muz ve haşhaş tamamen isteğe bağlı
Bu benim her zaman yaptığım bir tatlı Süt evde yarım litre olduğu için yarım ölçekte kalıplara yaptım Az olduğu içinde borcama dökmedim Yoksa kesinlikle 1 litre sütte borcam tercihimdir
Eğer diyet için düşünmezseniz;
1 litre süt10 kaşık şeker8 kaşık irmik1 vanilin*kullanabilirsiniz Bu benim annemden öğrendiğim 20 yıllık tariftir
*1 litre yarım yağlı süt
*8 yemek kaşığı irmik
*10 yemek kaşığı tatlandırıcı ( ben splenda kullanıyorum)
*1 yemek kaşığı kadar mavi haşhaş (görsellik için )
Diyet İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Şekersiz ve yağsız hoş hafif ve lezzetli bir tatlı
Diyet yapanlar için anlık tatlı krizlerine kesin çözüm
Tüm malzemeler karıştırılır orta ateşte yoğunluk kazanıp kıvama gelince hazırdır Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır
Muz ve haşhaş tamamen isteğe bağlı
Bu benim her zaman yaptığım bir tatlı Süt evde yarım litre olduğu için yarım ölçekte kalıplara yaptım Az olduğu içinde borcama dökmedim Yoksa kesinlikle 1 litre sütte borcam tercihimdir
Eğer diyet için düşünmezseniz;
1 litre süt10 kaşık şeker8 kaşık irmik1 vanilin*kullanabilirsiniz Bu benim annemden öğrendiğim 20 yıllık tariftir