Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyet Kabaklı Graten 87 Kkal 100 Gram

Diyet Kabaklı Graten 87 Kkal 100 Gram

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1*Porsiyon*(450gram): *Kkal*391,5;*Protein*18,38 g;*Yağ*20,85 g;*Karbonhidrat*35,67*g
Servis: 1 porsiyon*

Zaman: 10 min + 220250 derece 1520 dakika

Bu graten biraz değişik fırın tarifi Dün ilk defa yaptım ve çok çok beğendim Bu yüzden de paylaşmak istedim Garnitür olarak çok başaralı bir secenek olabilir Ayrıca ana yemek olarak da çok güzel olur Hafif sağlıklı ve çok çok lezzetli Sarımsak kabağa inanılmaz yakışıyor

Diyet Kabaklı Graten 87 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler

*Kabak 1 tane küçük (120 gram)
*Taze soğan 57 dal (75 gram)
*Havuç 1 tane küçük (80 gram)
*Süt 34 bardak (150 ml)
*Tam buğday unu 1 yemek kaşığı (15 gram)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (20 gram)
*Sarımsak 2 diş (5 gram)
*Dereotu 45 dal (10 gram)
*Kaşar peyniri 30 gram
*Tuz, karabiber, muskat

Diyet Kabaklı Graten 87 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı 1) Fırını 220 derece ısıtın
2) Taze soğanı ve dereotunu ayrı olarak ince kıyın Havucu rendeleyin Kabağı yuvarlak şeklinde 34 mm kalınlıkta kesin Peyniri rendeleyin
3) Yapışmaz tavada 1 çay kaşığı zeytin yağı ısıtın, soğanı ve havucu ekleyin Biraz su ekleyerek kapalı olarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin (5 dakika) Ateşten alın
4) Bu arada sosu hazırlayın: Yapışmaz yağsız küçük tencerede 1 yemek kaşığı unu renk değişine kadar sürekli karıştırarak kavurun (34 dakika) Daha sonra tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin Tuzu, karabiberi ve 12 çay kaşığı muskat rendesini ilave edip kısık ateşte karıştırarak kaynadıktan sonra 23 dakika daha pişirin
5) Sosu ve pişmiş sebzeleri karıştırıp uygun hafif yağlanmış fırın kalıbına dökün Üzerine 12 peynir rendesinden ve 12 dereotudan serpin Üzerine çiçek şeklinde kabak yuvarlakları dizin
6) Sarmısağı ezip 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile karıştırın ve kabakların üzerine fırça yardımı ile sürün
7) Fırına verin ve 15 dakika pişirin
8) Daha sonra üzerine kalan peynirden serpip, tekrar fırına verin ve peynir hafif kızarana kadar pişirin (5 dakika)
9) Fırından alıp üzerine kalan dere otunu serpin Garnitür veya yoğurtbalıkettavuk ile ana yemek olarak sıcak veya soğuk servise uygun
Afiyet olsun!
*
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt