iltasyazilim
FD Üye
Diyet Kuru Meyvelı Atıştırmalık Kubişler Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta akı
*1 kabartma tozu
*Karışık kuru meyve kokteyli (bimden alıyorum)
*1 silme yemek kaşığı tarçın
*1 silme yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 silme yemek kaşığı tam buğday unu
*1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
*1 su bardağı yulaf ezmesi
Diyet Kuru Meyvelı Atıştırmalık Kubişler Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtanın akını köpürene kadar çırpıyoruz
Daha sonra kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Daha sonra yulaf ezmesi, tam buğday unumuzu, limonumuzun suyu ve kabuğunun rendesini ve tarçınımızı koyup çırpmaya devam ediyoruz ve çırpma işlemimizi bitiriyoruz
Çırpma işlemi bittikten sonra kuru meyvelerinizi katıyoruz ve yoğuruyoruz malzemelerin toplanmasını sağlıyoruz
En son olarak elimizi ıslatıp isteğimiz şekli verip fırın tepsimize yada muffın kalıplara koyuyoruz ben muffin kalıpları tercih ediyorum genelde 180 dereceli fırınımızda 2025 dakika pişiriyoruz Afiyet Olsun
Not: Diyet yapanlar için Türk Kahvesi yanında muhteşem oluyor ve tok tutuyolar
*1 yumurta akı
*1 kabartma tozu
*Karışık kuru meyve kokteyli (bimden alıyorum)
*1 silme yemek kaşığı tarçın
*1 silme yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 silme yemek kaşığı tam buğday unu
*1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
*1 su bardağı yulaf ezmesi
Diyet Kuru Meyvelı Atıştırmalık Kubişler Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtanın akını köpürene kadar çırpıyoruz
Daha sonra kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Daha sonra yulaf ezmesi, tam buğday unumuzu, limonumuzun suyu ve kabuğunun rendesini ve tarçınımızı koyup çırpmaya devam ediyoruz ve çırpma işlemimizi bitiriyoruz
Çırpma işlemi bittikten sonra kuru meyvelerinizi katıyoruz ve yoğuruyoruz malzemelerin toplanmasını sağlıyoruz
En son olarak elimizi ıslatıp isteğimiz şekli verip fırın tepsimize yada muffın kalıplara koyuyoruz ben muffin kalıpları tercih ediyorum genelde 180 dereceli fırınımızda 2025 dakika pişiriyoruz Afiyet Olsun
Not: Diyet yapanlar için Türk Kahvesi yanında muhteşem oluyor ve tok tutuyolar