Diyet yaparken hem az kalorili hem de doyurucu yiyecekler tercih edilir. Bu listede bolca protein almanızı sağlayacak birçok tarif var. Haydi, hep beraber keşfedelim!
1. Bezelyeli Kinoa Salatası Tarifi
Bezelyenin en masum halini sofranıza taşıyın!
Malzemeler
1 su bardağı kinoa
1 su bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 avuç ceviz içi
Bir tencerede kinoayı, 2 bardak su ve ölçülü tuz ile haşlayın. Bezelyeleri de başka bir tencerede ölçülü su ve tuz ile haşlayın. Haşlanan bezelye ve kinoanın suyunu süzün. Soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuyan kinoa ve bezelyeyi salata tabağına alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Ceviz içlerini parçalara ayırın. Bir kasenin içerisinde nar ekşisini ve zeytinyağını karıştırın. Tüm malzemeleri salata tabağına aldıktan sonra tuz ile tatlandırın. Salata servise hazır. Afiyet olsun.
2. Tavuk Köftesi Tarifi
Sebzeli ve enfes! Tadına bayılacaksınız!
Malzemeler
2 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 adet yumurta
500 gram tavuk göğsü
5-6 dal maydanoz
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tavuğu rondoda çekin ve kıyma haline getirin. Bayat ekmekleri rondoda çekin ve kenara alın. Soğan ve sarımsağı da rondoda çekin. Maydanozu ince bir şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın. Yumurtayı ve baharatları ilave edin. Malzemeleri iyice harmanlayınca köfte şekilleri verin. Tavada zeytinyağını kızdırın. İçerisine köfteleri ilave edin ve arkalı-önlü kızartın. 5-10 dakika dinlendirip dilediğiniz sos eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
3. Cevizli Ballı Yoğurt Tarifi
Lezzetli ve doyurucu cevizli ballı yoğurt diyet listenizin favorisi olmaya aday! Formunuzu da korumaya yardımcı olur.
Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tuzsuz krem peyniri
1 çorba kaşığı bal
1 su bardağı ceviz içi
Bir kabın içerisinde süzme yoğurdu, balı ve krem peynirini balon teliyle karıştırın. Ceviz içlerini dilediğiniz şekilde parçalara ayırın. Karışımın üzerine ekleyin. Hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
4. Hindistan Cevizi Unlu Pankek Tarifi
Düşük karbonhidratlı beslenenler buraya! Oldukça lezzetli...
Malzemeler
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi unu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta
0,2 su bardağı süt
1 kase yaban mersini
1 kase çilek
1 yemek kaşığı bal
Bir kasede Hindistan cevizi ununu, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçını, yumurtayı ve sütü iyice harmanlayın. Ardından tavaya kaşık yardımı ile dökün. Önlü arkalı pişirdikten sonra servis tabağına alın. Yıkamış olduğunuz yaban mersini ve çilek ile servis edin. Üzerine bal dökmeyi unutmayın! Afiyet olsun.
5. Brokoli Köftesi Tarifi
Bu güzellikten sizi mahrum bırakamazdık!
Malzemeler
500 gram haşlanmış ve kıyılmış brokoli
0,8 su bardağı galeta unu
Yeteri kadar tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Yeteri kadar karabiber
Sosu için:
2 tatlı kaşığı hardal
0,5 su bardağı yoğurt
Bütün malzemeleri bir kasenin içerisine alın. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine hepsini dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Brokoli köfteler ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
6. Levrek Dolması Tarifi
Sindirimi diğer balıklara oranla kolay ve hafif olan levrek! Levreğin dolmasına ise bayılacaksınız!
Malzemeler
3-4 dal maydanoz
0,2 su bardağı galeta unu
0,2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
1 adet temizlenmiş deniz levreği
1 adet soğan
1 avuç çekirdeksiz siyah zeytin
1 adet limon
Levreği ortadan ikiye açın ve tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdüğünüz balığa tuz ve karabiber serpin. Bir kasede galeta unu, kaşar peyniri, maydanoz, soğan ve sarımsağı iyice harmanlayın. Pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine levreği alın ve içerisine hazırlamış olduğunuz harçtan koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat pişirin. 15 dakika da pişirme kâğıdı olmadan pişirin. Çekirdeksiz zeytin, maydanoz yaprağı ve limon eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
7. Yulaflı Çilekli Kaşık Tatlısı Tarifi
Mükemmel bir besin takviyesi!
Malzemeler
90 gram eritilmiş tereyağı
40 gram toz şeker
2 gram toz tarçın
165 gram tam buğday unu
105 gram yulaf ezmesi
160 gram bal
600 gram çilek
5 gram limon suyu
Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Püre halindeki hamuru pişirme kâğıdı serili borcama yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.
8. Sezar Salata Tarifi
Bol proteinli, sağlıklı ve besleyici!
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü eti
1 adet irice doğranmış marul
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı yoğurt
Bir tavaya zeytinyağı ilave edin ve kızdırın. Tavuğu içerisine ekleyin ve yüksek ateşte kızdırın. Her iki tarafını pişirdikten sonra tavanın kapağını kapatın. 10 dakika bu şekilde pişirin ve ocaktan alın. 10 dakika kapağını açmadan bekletin. İri doğranmış marulu servis kasesine alın. Tuzu, limon suyunu, hardalı, yoğurdu ve karabiberi bir kasede karıştırın. Tavuğu salata tabağına alın ve üzerine hardallı karışımı dökün. Rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
9. Mantar Dolması Tarifi
Arzu ettiğiniz sebzeler eşliğinde yapabilirsiniz.
Malzemeler
20 adet kestane mantarı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1/4 taze kekik veya maydanoz
1/2 limon suyu
1 adet yeşil kabak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Mantarları saplarından ayırın ve iç kısımlarını temizleyin. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizin. Mantarların üzerini zeytinyağı ile yağlayın. Tüm sebzeleri yemeklik doğrayın. Mantar sapları ve kekiği ince bir şekilde kıyın. Bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Sarımsak ve soğanı iyice soteleyin. Soteledikten sonra tüm sebzeleri ekleyin. İyice harmanlayın ve kavurun. Suyunu çekince ince kıyılmış mantar saplarını ve kekiği ilave edin. İyice karıştırın ve ocaktan alın. Fırın tepsisine aldığınız mantarları hazırladığınız sebzeli iç harç ile özenli bir şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirin. Hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
10. İncirli Hurmalı Enerji Topu Tarifi
Vitamin ve mineral kaynağı enerji topları ile zinde hissedin!
Malzemeler
7 adet doğranmış kuru incir
5 adet çekirdeksiz hurma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
0,5 ayıklanmış kabak çekirdeği
0,5 ayıklanmış ay çekirdeği
Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Püre haline gelene kadar çekin. Misket büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Buzdolabında dinlendirip incir ve badem eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
11. Domates Dolması Tarifi
Hep aynı dolmalardan sıkılanlara.
Malzemeler
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
7 adet orta boy domates
7 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Bir kabın içerisine pirinci dökün ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Domateslerin saplı kısımlarını kesin ve sulu kısmını bıçak yardımı ile alın. Soğanı ve sarımsağı mutfak robotunda çekin. Bir kabın içerisine pirinci, tuzu ve baharatları ilave edin. Ardından soğan ve sarımsağı ekleyin. Tüm malzemeyi harmanlayın ve domateslerin içlerini hazırladığınız harçla doldurun. Dolmaları tencereye özenli bir şekilde dizin. Kestiğiniz domates üstleri ile domatesleri kapatın. Bir kasede biber ve domates salçasını su ile karıştırın. Domateslerin üzerinde zeytinyağı gezdirip salçalı karışımı dökün. Üzerine porselen tabak kapatıp 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.
12. Tereyağlı Kruvasan Tarifi
Son olarak kruvasan ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
Malzemeler
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1,2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
50 gram tereyağı
İç Malzeme için:
Unu yoğurma kabının içerisine eleyerek alın. Üzerine tuzu serpin ve mayayı ilave edin. Şekeri de ekleyin ve sütü azar azar dökün. Eritilmiş tereyağını ilave edin. Hamuru bütünleşene kadar iyice yoğurun. Üzerini streç filmle kapatın ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tereyağını iki pişirme kâğıdı arasında merdane ile vurarak inceltin. Hafif unlu tezgâhta hamuru kare şeklinde açın. Tereyağını içerisine ekleyip mektup gibi kapatın. Katladıktan sonra 4 saat dinlendirin. Dinlenince merdane yardımı ile tekrar açın. Aynı katlama işlemini uygulayın. Katlamayı 3 tur olacak şekilde yapın. 4 saat daha dinlendirin. Hamuru yaklaşık 8 mm kalınlığında açın. 12 eşit üçgen kenar elde edecek şekilde kesin. Üçgenin zeminine çentik atın. Kesilen kenarları çekiştirin ve rulo şeklinde sarın. Pişirme kâğıdında 2 saat kabarması için bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.