iltasyazilim
FD Üye
Diyet Pasta (DukanSeyir) Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı yulaf kepeğikarışımı
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
*1 çay bardağı süt
Muhallebisi için:
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 yemek kaşığı kakao
Diyet Pasta (DukanSeyir) Tarifi Yapılışı Kek malzemelerinin tamamı mikserle çırpılıp önceden 180 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirilir
Muhallebi malzemeleri küçük bir tencerede kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirilir Kıvamı koyulaştıktan sonra da ocaktan alınır ve oda ısısına yaklaşana kadar (10 dk) karıştırmaya devam edilir kabuk tutmaması için Muhallebi buzdolabında 23 saat soğumaya ve katılaşmaya bırakılır
Daha sonra kekimizi ikiye böleceğiz Eğer dar bir kalıp kullandıysanız ve kek kalın olduysa enine bölün (2 ince kat elde edin) Eğer geniş bir kalıp kullandıysanız ve ince ama enli bir kek olduysa da boyuna bölün Ben geniş bir kap kullanmıştım O yüzden keki direk boyuna 2 ye kestim
Kekin önce altını servis tabağımıza alıp 1 çay bardağı sütün yarısıyla ıslatıyoruz Daha sonra muhallebimizin yarısını üstüne sürüyoruz Daha sonra kekin ikinci yarısını muhallebinin üstüne kapatıp, kalan sütle ıslatıp, tencerede kalan muhallebiyi de bu katımızın üstüne ve kenarlarına sıvıyoruz Üstüne çok az hindistan cevizi serpebilirsiniz Dolapta 23 saat bekletirseniz çok daha iyi olur
İçinde 2 yemek kaşığı mısır nişastası olduğundan dukancıların seyir evresinde pastanın her gün çeyreğini yeme hakları var Ama boyut gayet tatmin edici, o yüzden 4 günde tüketiniz (Veya başka bir deyişle 4 porsiyondur )
Afiyet olsun
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı yulaf kepeğikarışımı
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
*1 çay bardağı süt
Muhallebisi için:
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 yemek kaşığı kakao
Diyet Pasta (DukanSeyir) Tarifi Yapılışı Kek malzemelerinin tamamı mikserle çırpılıp önceden 180 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirilir
Muhallebi malzemeleri küçük bir tencerede kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirilir Kıvamı koyulaştıktan sonra da ocaktan alınır ve oda ısısına yaklaşana kadar (10 dk) karıştırmaya devam edilir kabuk tutmaması için Muhallebi buzdolabında 23 saat soğumaya ve katılaşmaya bırakılır
Daha sonra kekimizi ikiye böleceğiz Eğer dar bir kalıp kullandıysanız ve kek kalın olduysa enine bölün (2 ince kat elde edin) Eğer geniş bir kalıp kullandıysanız ve ince ama enli bir kek olduysa da boyuna bölün Ben geniş bir kap kullanmıştım O yüzden keki direk boyuna 2 ye kestim
Kekin önce altını servis tabağımıza alıp 1 çay bardağı sütün yarısıyla ıslatıyoruz Daha sonra muhallebimizin yarısını üstüne sürüyoruz Daha sonra kekin ikinci yarısını muhallebinin üstüne kapatıp, kalan sütle ıslatıp, tencerede kalan muhallebiyi de bu katımızın üstüne ve kenarlarına sıvıyoruz Üstüne çok az hindistan cevizi serpebilirsiniz Dolapta 23 saat bekletirseniz çok daha iyi olur
İçinde 2 yemek kaşığı mısır nişastası olduğundan dukancıların seyir evresinde pastanın her gün çeyreğini yeme hakları var Ama boyut gayet tatmin edici, o yüzden 4 günde tüketiniz (Veya başka bir deyişle 4 porsiyondur )
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.