iltasyazilim
FD Üye
Diyet Rus Salata ‘Olivye’ Salatası – 91 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Patates 2 tane orta boy (200 g)
*Havuç 1 tane büyük boy (150 g)
*Yumurta 3 tane
*Salatalık 1 tane büyük boy turşu salatalık 6 büyük boy (150g)
*Doldurulmuştazekonserve bezelye 7 yemek kaşığı (150g)
*Tazekuru soğan 4 yemek kaşığı (15)
*Haşlanmış tavukdana eti veya jambon 300 g
*Tuz, kara biber tadına göre
*Yoğurt 1, 5% 5 tepeli yemek kaşığı(200g)
*Light mayonez 3 tepeli yemek kaşığı (80g)
*Denizkaya tuzu
Diyet Rus Salata ‘Olivye’ Salatası – 91 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsyon (16 245 gram): *Kkal*219,4;*Protein*22,40 g;*Yag*8,57 g;*Karbonhidrat*11,91*g
Servis: 6 porsyon
Zaman: 15 dakika + haşlanma süresi 25 dakika
Bugün size gerçek Rus salatası anlatmak istiyorum Paradoks ama bu salatayı Fransız Olivye şef bulmuş! 18 yüzyılda Rusya Fransa’dan çok etkilenmiş, Moskova başkentte bile Fransızca konuşuluyorlarmış Dolasıyle frans mutfaktan rus sofraya birkaç yemekler geldi ve uzun kaldı, bu günlere kadar Türkiye’de bu salatayı ‘Rus salatası’ adıyla bilinir, fakat Rusya’da ‘Olivye salatası’ isimle meşhur
1) Patatesi ve havucu yıkayıp kabuğunu soyulmadan pişinceye kadar haşlayın (yaklaşık 20 dakika), daha sonra soğutun
2) Ayrı tencerelerde bezelyeyi, yumurtaları (yaklaşık 710 dakika) ve eti (yaklaşık 25 dakika) haşlayın, daha sonra soğutun
3) Patatesi, havucu, eti, yumurtayı, salatalığı küçük küp şeklinde doğrayıp bir kâseye koyun*
4) Yoğurdu, mayonezi, kara biber ve tuzu iyice karıştırın
5) Servis etmeden önce sosu ve ince kıyılmış soğanı ekleyip karıştırın
*Bu şekilde bir gün önce yapıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Hepsi bu kadar! Kolay, pratik, lezzetli!
Afiyet olsun!
*Patates 2 tane orta boy (200 g)
*Havuç 1 tane büyük boy (150 g)
*Yumurta 3 tane
*Salatalık 1 tane büyük boy turşu salatalık 6 büyük boy (150g)
*Doldurulmuştazekonserve bezelye 7 yemek kaşığı (150g)
*Tazekuru soğan 4 yemek kaşığı (15)
*Haşlanmış tavukdana eti veya jambon 300 g
*Tuz, kara biber tadına göre
*Yoğurt 1, 5% 5 tepeli yemek kaşığı(200g)
*Light mayonez 3 tepeli yemek kaşığı (80g)
*Denizkaya tuzu
Diyet Rus Salata ‘Olivye’ Salatası – 91 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsyon (16 245 gram): *Kkal*219,4;*Protein*22,40 g;*Yag*8,57 g;*Karbonhidrat*11,91*g
Servis: 6 porsyon
Zaman: 15 dakika + haşlanma süresi 25 dakika
Bugün size gerçek Rus salatası anlatmak istiyorum Paradoks ama bu salatayı Fransız Olivye şef bulmuş! 18 yüzyılda Rusya Fransa’dan çok etkilenmiş, Moskova başkentte bile Fransızca konuşuluyorlarmış Dolasıyle frans mutfaktan rus sofraya birkaç yemekler geldi ve uzun kaldı, bu günlere kadar Türkiye’de bu salatayı ‘Rus salatası’ adıyla bilinir, fakat Rusya’da ‘Olivye salatası’ isimle meşhur
1) Patatesi ve havucu yıkayıp kabuğunu soyulmadan pişinceye kadar haşlayın (yaklaşık 20 dakika), daha sonra soğutun
2) Ayrı tencerelerde bezelyeyi, yumurtaları (yaklaşık 710 dakika) ve eti (yaklaşık 25 dakika) haşlayın, daha sonra soğutun
3) Patatesi, havucu, eti, yumurtayı, salatalığı küçük küp şeklinde doğrayıp bir kâseye koyun*
4) Yoğurdu, mayonezi, kara biber ve tuzu iyice karıştırın
5) Servis etmeden önce sosu ve ince kıyılmış soğanı ekleyip karıştırın
*Bu şekilde bir gün önce yapıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Hepsi bu kadar! Kolay, pratik, lezzetli!
Afiyet olsun!