iltasyazilim
FD Üye
Diyet Yemeklerim 2) Mantarlı Kabak Sandalı Tarifi İçin Malzemeler
*4 Adet orta boy kabak
*300 gram mantar
*Bir orta boy tavuk gögsü
*2 adet yeşil biber
*1 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da fındık yağı
*Kaşar peyniri ( Ben tel peynir kullandım
*2 dis sarımsak isteğe bağlı
*Tuz
*Baharat
*Maydanoz
Sos için
*1 rende domates
*Bir tatlı kaşığı salça
Diyet Yemeklerim 2) Mantarlı Kabak Sandalı Tarifi Yapılışı Öncelikle kabakları yıkayalım
Mantarları bir kaba koyalım limon sıkalım bir süre beklettikten sonra çok ufak olmamak kaydıyla doğrayalım Ben saplarınıda atmıyorum yemekte kullanıyorum
Öncelikle tavada soğanları ve biberleri kavuralım Ardından kuşbaşı tavukları koyalım Ortalama 5 dk piştikten kendi yağını ve suyunu bıraktıktan sonra mantarları koyalım Tavuk yemeklerinde ve bence tüm yemeklerde tuz en sonunda atılmalı ki geç pişmesin Kendi suyunda kavuralım Baharatları atalım
Kabakların dışını kazıyıp içlerini tatlı kaşığı ile çok derin olmadan soyalım
Bu noktada ben kendime hazırladığım zaman kabakları haşlıyorum eşime hazırlayınca az yağda seramik tavada kızartıyorum
Pişen iç harcı içlerine doldurup sosunu döküp fırına gönderelim 180 derecede ortalama 10 piştikten sonra kaşarını ve maydanozunu koyun toplamda 25 30 dk pişirelim Çatalla kontrol edebilirsiniz
Not: Mide ağrılarımdan dolayı soğan koyamadım Salçalı sos kullanmadığım zaman yağılı kağıtta pişirdim Umarım
karmaşık olmamıştır Hem kendime hem eşime misafirlerime uygun bir yemek oluyor Kendime haşlayıp salçasız sosla ya da yağılı kağıtla fırınlıyorum Eşime ise kızartip bol kaşarlı yapıyorum
*4 Adet orta boy kabak
*300 gram mantar
*Bir orta boy tavuk gögsü
*2 adet yeşil biber
*1 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da fındık yağı
*Kaşar peyniri ( Ben tel peynir kullandım
*2 dis sarımsak isteğe bağlı
*Tuz
*Baharat
*Maydanoz
Sos için
*1 rende domates
*Bir tatlı kaşığı salça
Diyet Yemeklerim 2) Mantarlı Kabak Sandalı Tarifi Yapılışı Öncelikle kabakları yıkayalım
Mantarları bir kaba koyalım limon sıkalım bir süre beklettikten sonra çok ufak olmamak kaydıyla doğrayalım Ben saplarınıda atmıyorum yemekte kullanıyorum
Öncelikle tavada soğanları ve biberleri kavuralım Ardından kuşbaşı tavukları koyalım Ortalama 5 dk piştikten kendi yağını ve suyunu bıraktıktan sonra mantarları koyalım Tavuk yemeklerinde ve bence tüm yemeklerde tuz en sonunda atılmalı ki geç pişmesin Kendi suyunda kavuralım Baharatları atalım
Kabakların dışını kazıyıp içlerini tatlı kaşığı ile çok derin olmadan soyalım
Bu noktada ben kendime hazırladığım zaman kabakları haşlıyorum eşime hazırlayınca az yağda seramik tavada kızartıyorum
Pişen iç harcı içlerine doldurup sosunu döküp fırına gönderelim 180 derecede ortalama 10 piştikten sonra kaşarını ve maydanozunu koyun toplamda 25 30 dk pişirelim Çatalla kontrol edebilirsiniz
Not: Mide ağrılarımdan dolayı soğan koyamadım Salçalı sos kullanmadığım zaman yağılı kağıtta pişirdim Umarım
karmaşık olmamıştır Hem kendime hem eşime misafirlerime uygun bir yemek oluyor Kendime haşlayıp salçasız sosla ya da yağılı kağıtla fırınlıyorum Eşime ise kızartip bol kaşarlı yapıyorum