iltasyazilim
FD Üye
Diyet Zeytinyağlı Yaprak Sarmam Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram taze asma yaprağı
*1 su bardağı bulgur
*2 tane kuru soğan
*1 demet Maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
*12 yemek kaşığı limon suyu
*Pul biber, karabiber, tuz ve sevdiğiniz baharatlar
Diyet Zeytinyağlı Yaprak Sarmam Tarifi Yapılışı
Evet gelelim çok karşılaştığımız soruya; “Diyette sarma yemeyecek miyiz hocam? “ Diyette her türlü yiyeceği yiyebilirsiniz ancak DENGE şart ?? Yaprak sarmasında pirinç kullanmayın onun yerine glisemik indeksi düşük bulgurumuzu katalım Yeşillikleri bol koyalım Ve yerken güzel olmuş diye hepsini bitirmeyelim Sevdiklerimizle yemeği paylaşalım unutmayın 2 tane sarma 1 dilim ekmek değişimine eşittir Yiyeceğiniz zaman 1 dilim ekmeği öğününüzden çıkarın Ve yağ olarak zeytinyağı kullanın ancak KARARINDA!
Gelelim tarife;
Öncelikle 2 tane orta boy soğanı doğruyoruz ve zeytin yağında kavuruyoruz salçayı ekliyoruz Bulguru ve baharatları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Son olarak 1 demet maydanozu ekleyip üzerine 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Bir küçük tencereye su koyuyoruz ve kaynatmaya bırakıyoruz 56 tane asma yaprağını kaynayan suya koyuyoruz rengi dönünce diğer tarafını çeviriyoruz ve süzgece alıyoruz asma yaprağı bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz Asma yaprağının pürüzsüz yüzü dışarı gelecek şekilde elimize alıyoruz iç harçtan koyarak sarıyoruz Sarma işlemi bitince 2 yemek kaşığı limon suyu döküp üzerine su ekleyip bunu tencereye döküyoruz yarısını az geçecek kadar su ekleyip üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz Limonu iç harca da ekleyebilirsiniz Tencerede sarmanın üzerine bir kase kapatıyoruz ve tencerenin kapağını tam kapatmadan pişmeye bırakıyoruz 3040 dakika arası pişecektir Afiyet olsun!
*500 gram taze asma yaprağı
*1 su bardağı bulgur
*2 tane kuru soğan
*1 demet Maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
*12 yemek kaşığı limon suyu
*Pul biber, karabiber, tuz ve sevdiğiniz baharatlar
Diyet Zeytinyağlı Yaprak Sarmam Tarifi Yapılışı
Evet gelelim çok karşılaştığımız soruya; “Diyette sarma yemeyecek miyiz hocam? “ Diyette her türlü yiyeceği yiyebilirsiniz ancak DENGE şart ?? Yaprak sarmasında pirinç kullanmayın onun yerine glisemik indeksi düşük bulgurumuzu katalım Yeşillikleri bol koyalım Ve yerken güzel olmuş diye hepsini bitirmeyelim Sevdiklerimizle yemeği paylaşalım unutmayın 2 tane sarma 1 dilim ekmek değişimine eşittir Yiyeceğiniz zaman 1 dilim ekmeği öğününüzden çıkarın Ve yağ olarak zeytinyağı kullanın ancak KARARINDA!
Gelelim tarife;
Öncelikle 2 tane orta boy soğanı doğruyoruz ve zeytin yağında kavuruyoruz salçayı ekliyoruz Bulguru ve baharatları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Son olarak 1 demet maydanozu ekleyip üzerine 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Bir küçük tencereye su koyuyoruz ve kaynatmaya bırakıyoruz 56 tane asma yaprağını kaynayan suya koyuyoruz rengi dönünce diğer tarafını çeviriyoruz ve süzgece alıyoruz asma yaprağı bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz Asma yaprağının pürüzsüz yüzü dışarı gelecek şekilde elimize alıyoruz iç harçtan koyarak sarıyoruz Sarma işlemi bitince 2 yemek kaşığı limon suyu döküp üzerine su ekleyip bunu tencereye döküyoruz yarısını az geçecek kadar su ekleyip üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz Limonu iç harca da ekleyebilirsiniz Tencerede sarmanın üzerine bir kase kapatıyoruz ve tencerenin kapağını tam kapatmadan pişmeye bırakıyoruz 3040 dakika arası pişecektir Afiyet olsun!