Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dızmana Böreği

Dızmana Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
12 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş


HAZIRLANIŞI
Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim Un serpelim
Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım
Patatesleri ilave edelim Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim
Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim Ilındıktan sonra servis yapalım


 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,799Kullanıcılar
ichramalSon üye
Üst Alt