Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dızmana Böreği

Dızmana Böreği
0
45

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Dızmana Böreği dızmana böreği patatesli dızmana MALZEMELER 3 Adet Ekmek Hamuru 200 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Su Bardağı Yoğurt 12 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Yumurta 4 Adet Patates 1 Demet Maydanoz Tuzlu, Karabiber Üzerine : Haşhaş HAZIRLANIŞI Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim Un serpelim Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım Patatesler sanki yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim Ufak küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr kıymayı birlikte yarıyarıya pişene değin kavuralım Patatesleri ek edelim Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım Yuvarladıktan sonradan elimizde dere tabağı büyüklüğünde açalım Ortasına patatesli dürüst bir miktar koyalım Kenarlarını toplayarak apaçık birleştirelim Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim Yumurtayı, yarım su bardağı akıcı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana değin pişirelim Ilındıktan daha sonra servis yapalım id  
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt