iltasyazilim
FD Üye
Dızmana (Göçmen) Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1su bardak ılık su + süt karışımı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (42 gram)
*3 ,5 su bardağı un
Sosu için:
*2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilecek )
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt (Veya kaymak )
Dızmana (Göçmen) Böreği Tarifi Yapılışı Ilık su ile karışık süt’ü, sıvı yağ, yumurta, şeker ve tuz’u derince bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım Üzerine 2 bardak un konularak maya serpiştirelim ve yoğrulmaya başlayalım Un’un geri kalanı yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim Hamurun üzeri kapatılarak iki kat oluncaya kadar mayalanması bekleyelim Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlayıp aralıklı olarak margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizelim, hamurların üzeri kapatılarak on beş – yirmi dakika kadar tekrar kabarması bekleyelim
Sosu için kasenin içine yumurta kırıp iyice çırpalım Üzerine eritilen tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve süt (veya kaymak) karıştırılıp bir sos elde edelim
Tepside ikinci defa mayalanan hamurların üzerine üç parmakla bastırılarak bir şekil elde edelim Sos hamurların her tarafına gelecek şekilde hamurların üzerine sürelim Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 30 dakika altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
Tarif İçin:Kolaylezzet teşekkür ederim
*1su bardak ılık su + süt karışımı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (42 gram)
*3 ,5 su bardağı un
Sosu için:
*2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilecek )
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt (Veya kaymak )
Dızmana (Göçmen) Böreği Tarifi Yapılışı Ilık su ile karışık süt’ü, sıvı yağ, yumurta, şeker ve tuz’u derince bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım Üzerine 2 bardak un konularak maya serpiştirelim ve yoğrulmaya başlayalım Un’un geri kalanı yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim Hamurun üzeri kapatılarak iki kat oluncaya kadar mayalanması bekleyelim Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlayıp aralıklı olarak margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizelim, hamurların üzeri kapatılarak on beş – yirmi dakika kadar tekrar kabarması bekleyelim
Sosu için kasenin içine yumurta kırıp iyice çırpalım Üzerine eritilen tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve süt (veya kaymak) karıştırılıp bir sos elde edelim
Tepside ikinci defa mayalanan hamurların üzerine üç parmakla bastırılarak bir şekil elde edelim Sos hamurların her tarafına gelecek şekilde hamurların üzerine sürelim Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 30 dakika altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
Tarif İçin:Kolaylezzet teşekkür ederim