iltasyazilim
FD Üye
Dızmana Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru :
4 su bardağı un Yarım paket instant maya 2 tatlı kaşığı tozşeker 2 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar ılık su Sosu :
1 büyük kase süt üstü 1 kase yoğurt 1 yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ Dızmana Tarifi Yapılışı
Herkesin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum hayırlara vesile olsun inşaallah
Dızmana çok pratik olmasına rağmen birkaç püf noktasına dikkat edilirse, küçük küçük top top bir çatallık yemeye doyulmayan güzel bir tarif olur Bizim mutfağımızda nasıl yapıyoruz buyrun bakalım
Orjinal olması için mutlaka sütün üzerine biriken kaymağın toplanması ve yoğurdun koyu kıvamlı olması gerekiyor, çok koyu olursa yarım çay bardağı kadar süt ilave ederek hem biraz açabilir ve lezzetine lezzet katabiliriz
Birde hamurunun iyice yoğrulup özleşmesi, piştikten sonra çokta ekmek gibi kabarmayan ama minik minik bir çatallık yumuşacık lokmalar elde edebiliriz
Hamuru için, bir kaseye maya ve tozşekeri koyalım, üzerine bir bardak ılık su dökelim biraz karıştırıp kabarması için beş dakika kadar bekletelim, unu yoğurma kabına eleyelim, tuzunu serpelim, yanımıza biraz daha ılık su alalım mayalı suyu unla buluşturup yoğurmaya başlayalım, gerektikçe azar azar ılık su ilave ederek hamur toparlanıp özleşinceye kadar yoğuralım, üzerine bez örterek yaklaşık 50 dakika kadar kabarması için ılık bir yerde bekletelim
Daha sonra tepsimizi biraz sıvı yağla yağlayalım, kabaran hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak top top yuvarlayalım, tepsiye çok sık olmadan dizelim, çünkü kabaracağı için aralıklı diziyoruz, resimler yardımcı olacaktır, arada kabarmaya başlayanların ortasına parmakla bastıralım, böyle yaparak tepsiyi dolduralım, tekrar mayalanması için 15 dakika kadar bekletelim, fırını 200 derecede ısıtalım, sosunu hazırlayalım, kasenin içinde süt üstünü telle çırpalım yoğurt, yumurta ve iki kaşık sıvı yağı ilave ederek karıştıralım, bunu tepsideki hamurların üzerine her yerine gelecek şekilde kaşıkla yavaş yavaş dökelim
Fırınınızın ayarına göre pişirmesini yapalım yaklaşık yarım saat kadar pişirelim kontrol edelim üzeri kızarınca çıkaralım Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyetler olsun
Hamuru :
4 su bardağı un Yarım paket instant maya 2 tatlı kaşığı tozşeker 2 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar ılık su Sosu :
1 büyük kase süt üstü 1 kase yoğurt 1 yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ Dızmana Tarifi Yapılışı
Herkesin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum hayırlara vesile olsun inşaallah
Dızmana çok pratik olmasına rağmen birkaç püf noktasına dikkat edilirse, küçük küçük top top bir çatallık yemeye doyulmayan güzel bir tarif olur Bizim mutfağımızda nasıl yapıyoruz buyrun bakalım
Orjinal olması için mutlaka sütün üzerine biriken kaymağın toplanması ve yoğurdun koyu kıvamlı olması gerekiyor, çok koyu olursa yarım çay bardağı kadar süt ilave ederek hem biraz açabilir ve lezzetine lezzet katabiliriz
Birde hamurunun iyice yoğrulup özleşmesi, piştikten sonra çokta ekmek gibi kabarmayan ama minik minik bir çatallık yumuşacık lokmalar elde edebiliriz
Hamuru için, bir kaseye maya ve tozşekeri koyalım, üzerine bir bardak ılık su dökelim biraz karıştırıp kabarması için beş dakika kadar bekletelim, unu yoğurma kabına eleyelim, tuzunu serpelim, yanımıza biraz daha ılık su alalım mayalı suyu unla buluşturup yoğurmaya başlayalım, gerektikçe azar azar ılık su ilave ederek hamur toparlanıp özleşinceye kadar yoğuralım, üzerine bez örterek yaklaşık 50 dakika kadar kabarması için ılık bir yerde bekletelim
Daha sonra tepsimizi biraz sıvı yağla yağlayalım, kabaran hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak top top yuvarlayalım, tepsiye çok sık olmadan dizelim, çünkü kabaracağı için aralıklı diziyoruz, resimler yardımcı olacaktır, arada kabarmaya başlayanların ortasına parmakla bastıralım, böyle yaparak tepsiyi dolduralım, tekrar mayalanması için 15 dakika kadar bekletelim, fırını 200 derecede ısıtalım, sosunu hazırlayalım, kasenin içinde süt üstünü telle çırpalım yoğurt, yumurta ve iki kaşık sıvı yağı ilave ederek karıştıralım, bunu tepsideki hamurların üzerine her yerine gelecek şekilde kaşıkla yavaş yavaş dökelim
Fırınınızın ayarına göre pişirmesini yapalım yaklaşık yarım saat kadar pişirelim kontrol edelim üzeri kızarınca çıkaralım Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyetler olsun