iltasyazilim
FD Üye
Doğal Ev Yapımı Şeftali Suyu (Nektar) Tarifi İçin Malzemeler
*13 adet orta boy nektar şeftali
*3 çay bardağı şeker
*5 litre su
Doğal Ev Yapımı Şeftali Suyu (Nektar) Tarifi Yapılışı Şeftalileri yıkayarak çekirdeklerini çıkarıyoruz Dörde beşe bölerek tencereye alıyoruz Üzerini basacak kadar su ilave edip kaynadıktan sonra orta derece ateşte 15 dakika meyvelerimizi pişmeye bırakıyoruz Yumuşayan ve rengini veren meyvelerimizin altını kapatıyoruz Kapağını da kapatarak 15 dakika iyice yumuşaması için bekliyoruz Daha sonra içine blendırı atarak yumuşayan meyvelerimizi pürüzsüz olana kadar blendırdan geçiriyoruz Blendırdan geçirirken köpürecektir Köpüğünü almaya kalkmayalım, sonra kaynarken köpüğü sönecektir Üzerine toplamda 5 litreyi tamamlayacak şekilde sıcak suyla dolduruyoruz ve şekerini ilave ediyoruz Bir 15 dakika da öyle kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuyan içeceğimizi şişelere alarak iyice soğuması için dolaba kaldırıyoruz İçeceğimiz servise hazırdır Şeftalinin bu aralar bol olduğu aylardayız Bunu değerlendirerek bu şekilde doğal ve katkısız bir içecek elde edebilirz Yapımı zor olmamakla birlikte kendiniz yaptığınız için içiniz rahat tüketebilceksiniz Dışı tüylü şeftaliden de aynı nektar yapılabilir Ancak her iki şekilde de kabuğunu soymadan nektarı pişiriyoruz Vitamini kabuğunda olmakla birlikte ayrıca kabuğu içeceğe renk veriyor Kıvamını daha koyu isterseniz meyve sayısını artırabilirsiniz Deneyeceklere afiyet olsun
*13 adet orta boy nektar şeftali
*3 çay bardağı şeker
*5 litre su
Doğal Ev Yapımı Şeftali Suyu (Nektar) Tarifi Yapılışı Şeftalileri yıkayarak çekirdeklerini çıkarıyoruz Dörde beşe bölerek tencereye alıyoruz Üzerini basacak kadar su ilave edip kaynadıktan sonra orta derece ateşte 15 dakika meyvelerimizi pişmeye bırakıyoruz Yumuşayan ve rengini veren meyvelerimizin altını kapatıyoruz Kapağını da kapatarak 15 dakika iyice yumuşaması için bekliyoruz Daha sonra içine blendırı atarak yumuşayan meyvelerimizi pürüzsüz olana kadar blendırdan geçiriyoruz Blendırdan geçirirken köpürecektir Köpüğünü almaya kalkmayalım, sonra kaynarken köpüğü sönecektir Üzerine toplamda 5 litreyi tamamlayacak şekilde sıcak suyla dolduruyoruz ve şekerini ilave ediyoruz Bir 15 dakika da öyle kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuyan içeceğimizi şişelere alarak iyice soğuması için dolaba kaldırıyoruz İçeceğimiz servise hazırdır Şeftalinin bu aralar bol olduğu aylardayız Bunu değerlendirerek bu şekilde doğal ve katkısız bir içecek elde edebilirz Yapımı zor olmamakla birlikte kendiniz yaptığınız için içiniz rahat tüketebilceksiniz Dışı tüylü şeftaliden de aynı nektar yapılabilir Ancak her iki şekilde de kabuğunu soymadan nektarı pişiriyoruz Vitamini kabuğunda olmakla birlikte ayrıca kabuğu içeceğe renk veriyor Kıvamını daha koyu isterseniz meyve sayısını artırabilirsiniz Deneyeceklere afiyet olsun