Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğal gazda ‘haksız tahsilat’ı önleyecek yeni düzenleme

Doğal gazda ‘haksız tahsilat’ı önleyecek yeni düzenleme

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
Bir%2Dfatura%2Dsoygunu%2Ddaha%2D216709%2Ejpg

EPDK kararları doğrultusunda, doğal gaz sayaçlarının arızalanması halinde tüketicilere geriye dönük en fazla 1 yıl mühletle borç çıkarılabilecek. Sayacın fazla ölçüm yaptığının tespiti durumunda ise arıza müddeti dikkate alınarak tüketiciye geri ödeme yapılacak.

Güç Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamaya nazaran, doğal gaz dağıtım bölümüne yönelik iki kıymetli heyet kararı, bugün prestijiyle yürürlüğe girdi.

Sayaçların arızalı olduğunun tespiti, dağıtım şirketinin inisiyatifine bırakılmayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yahut bakanlıkça akredite edilmiş yetkili istasyonların muayene raporları arızanın tespitinde temel alınacak.

Sayaç arızasından ötürü dağıtım şirketi tarafından tüketiciye geri ödeme yapılması gereken durumlarda ise sayacın fazla ölçüm yaptığı mühletin tümü dikkate alınarak tüketiciye alacak tahakkuk ettirilecek.

Tüketicinin yazılı isteği olması kaydıyla, dağıtım şirketleri ve tüketiciler farklı bir sistem üzerinde mutabık kalarak da anlaşabilecek.

858,506Konular
982,995Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt