iltasyazilim
FD Üye
Doğal Karpuzlu Limonata (Serinletici Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet limon
*12 su bardağı toz şeker
*1 ya da 2 litre su
*3 kg karpuz
*Taze nane
*(toplam 5 litre limonata çıkacak)
Doğal Karpuzlu Limonata (Serinletici Lezzet) Tarifi Yapılışı Yaz aylarındayken elimiz market dolaplarındaki soğuk içeceklere yönelir ya hani İçindeki katkı maddelerine, boyalara, çürük meyvelere aldırış etmeden bir güzel içeriz bir de Boş yere aldığımız zararın farkında bile değilizdir Buna dur demenin en pratik ve sağlıklı yoluysa evimize doğal meyve suyu deposu yapmaktır Hem en lezzetlisinden hem de en tazesinden
Bu tarifim için dedemin limonata tarifiyle karpuzun müthiş birlikteliğini elde edeceğiz
İlk önce kapaklı bir kaba iyice yıkadığımız limonların kabuklarını rendeleyelim Rendelenen limonları 4e bölüp kaba koyalım Limonların üstüne şekeri eşit şekilde serpip kapağı kapatalım Buzdolabında 1 gece bekletelim (en az 8 saat) Çok az su koyup biraz daha bekletebiliriz (kabukları rengini daha iyi veriyor )
Karışımımıza yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım Limonların haşatını çıkaralım ki tüm aromasını versin Karışımımızı derince bir kaba süt süzgeci yardımıyla süzelim Süzerken posamızın suyunu iyice sıkalım Limonatamız hazır Bu limonatayı buz kalıplarına koyup kullanmak çok güzel oluyor, tavsiye ederim
Sıra geldi karpuzumuza Karpuzu dilimleyerek rondodan geçiriyoruz Daha sonra karpuz püremizi derince bir kaba süt süzgeci yardımıyla süzüyoruz Kaşıkla suyunun kalmamasını sağlıyoruz ve karpuz suyumuz hazıır
Limonata ve karpuz suyumuzu birleştiriyoruz Saklama kaplarımıza bölüştürüp naneyi içine koyuyoruz
İki suyu birbirine karıştırmadaki amaç;
rafine şekeri vücudumuza elimizden geldiğince almamak, karpuzun doğal şekerinden faydalanmak Biliyorsunuz ki bir limonataya fazla şeker gider ve bunu her an tüketmek her türlü rahatsızlığa kapı açar
Şimdiden afiyet olsun
*6 adet limon
*12 su bardağı toz şeker
*1 ya da 2 litre su
*3 kg karpuz
*Taze nane
*(toplam 5 litre limonata çıkacak)
Doğal Karpuzlu Limonata (Serinletici Lezzet) Tarifi Yapılışı Yaz aylarındayken elimiz market dolaplarındaki soğuk içeceklere yönelir ya hani İçindeki katkı maddelerine, boyalara, çürük meyvelere aldırış etmeden bir güzel içeriz bir de Boş yere aldığımız zararın farkında bile değilizdir Buna dur demenin en pratik ve sağlıklı yoluysa evimize doğal meyve suyu deposu yapmaktır Hem en lezzetlisinden hem de en tazesinden
Bu tarifim için dedemin limonata tarifiyle karpuzun müthiş birlikteliğini elde edeceğiz
İlk önce kapaklı bir kaba iyice yıkadığımız limonların kabuklarını rendeleyelim Rendelenen limonları 4e bölüp kaba koyalım Limonların üstüne şekeri eşit şekilde serpip kapağı kapatalım Buzdolabında 1 gece bekletelim (en az 8 saat) Çok az su koyup biraz daha bekletebiliriz (kabukları rengini daha iyi veriyor )
Karışımımıza yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım Limonların haşatını çıkaralım ki tüm aromasını versin Karışımımızı derince bir kaba süt süzgeci yardımıyla süzelim Süzerken posamızın suyunu iyice sıkalım Limonatamız hazır Bu limonatayı buz kalıplarına koyup kullanmak çok güzel oluyor, tavsiye ederim
Sıra geldi karpuzumuza Karpuzu dilimleyerek rondodan geçiriyoruz Daha sonra karpuz püremizi derince bir kaba süt süzgeci yardımıyla süzüyoruz Kaşıkla suyunun kalmamasını sağlıyoruz ve karpuz suyumuz hazıır
Limonata ve karpuz suyumuzu birleştiriyoruz Saklama kaplarımıza bölüştürüp naneyi içine koyuyoruz
İki suyu birbirine karıştırmadaki amaç;
rafine şekeri vücudumuza elimizden geldiğince almamak, karpuzun doğal şekerinden faydalanmak Biliyorsunuz ki bir limonataya fazla şeker gider ve bunu her an tüketmek her türlü rahatsızlığa kapı açar
Şimdiden afiyet olsun