iltasyazilim
FD Üye
Doğal Ketçap (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg domates
*6 biber
*sarımsak
*5 karanfil
*1 çay bardağı sirke
*1 çay bardağı zeytinyağı sıvı yağ da olabilir
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı domates salçası
*1 kase süs biberi
Doğal Ketçap (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Hayırlı huzurlu pazarlar diliyorum herkese ,tam zamanıyken sizlerle ketçap tarifi paylaşmak istiyorum ,geçen yıl yapmıştım, çok beğeni aldı bende bu yılda yaptım harika oldu hem pratik hem doğal çocuklar içinde daha sağlıklı geçelim tarifimize, domateslerimizi biberlerimizi yıkayalım, ocağa tenceremizi koyalım, tencerenin içine yağımızı biberlerimizi alalım ,eğer acı isterseniz acı biber yoksa sadece kırmızı biberi ,sarımsağı koyup sote yapalım, sonra yıkadığımız domateslerimizi sadece çöp yerlerini kesip dörde bölüp ocağa alalım tuzunu şekerini sirkesini koyup ağzını kapatalım, domatesler yumuşayana kadar pişirelim, daha sonra parçalayıcıdan geçirtelim, tam bu sırada domates salçasını koyalım, nişastasını da ekleyelim domateslerimiz suluysa iki yemek kaşığı nişasta biraz suda eritip ocağa beş dakika daha alalım ,daha sonra kavanozlara sıcak sıcak koyup ağzını kapatalım, ketçabımız hazır açtıktan sonra dolapta iki hafta bozulmadan kalıyor, benim çocuklar çok seviyor ,hatta oğlum anne acı yapalım dedi acı yaptım ,harika oldu tavsiye ederim, afiyet olsun
*5 kg domates
*6 biber
*sarımsak
*5 karanfil
*1 çay bardağı sirke
*1 çay bardağı zeytinyağı sıvı yağ da olabilir
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı domates salçası
*1 kase süs biberi
Doğal Ketçap (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Hayırlı huzurlu pazarlar diliyorum herkese ,tam zamanıyken sizlerle ketçap tarifi paylaşmak istiyorum ,geçen yıl yapmıştım, çok beğeni aldı bende bu yılda yaptım harika oldu hem pratik hem doğal çocuklar içinde daha sağlıklı geçelim tarifimize, domateslerimizi biberlerimizi yıkayalım, ocağa tenceremizi koyalım, tencerenin içine yağımızı biberlerimizi alalım ,eğer acı isterseniz acı biber yoksa sadece kırmızı biberi ,sarımsağı koyup sote yapalım, sonra yıkadığımız domateslerimizi sadece çöp yerlerini kesip dörde bölüp ocağa alalım tuzunu şekerini sirkesini koyup ağzını kapatalım, domatesler yumuşayana kadar pişirelim, daha sonra parçalayıcıdan geçirtelim, tam bu sırada domates salçasını koyalım, nişastasını da ekleyelim domateslerimiz suluysa iki yemek kaşığı nişasta biraz suda eritip ocağa beş dakika daha alalım ,daha sonra kavanozlara sıcak sıcak koyup ağzını kapatalım, ketçabımız hazır açtıktan sonra dolapta iki hafta bozulmadan kalıyor, benim çocuklar çok seviyor ,hatta oğlum anne acı yapalım dedi acı yaptım ,harika oldu tavsiye ederim, afiyet olsun