iltasyazilim
FD Üye
Döğme Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı döğme
*45 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
*Şehriye
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*1 kepçe kaşığı sıvıyağ (veya tereyağ)
Döğme Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle et suyunu kaynatalım İçerisine döğmemizi dökelim Dögmeler açılıp suyunu çekene kadar pişirelim (Arkadşlar döğmeden fark edip suyu az gelebiliyor su ilave edebilirsiniz) Döğmeler piştikten sonra üzerine 1 kepce sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ tavaya alıp sehriyemizi pembeleşene kadar kavuralım Pembeleşen sehriyelerimizi pilavımızın üzerine döküp karıştıralım En üstüne karabiberimizi ekleyip dinlenmeye bırakalım Afiyet olsun
*1 su bardağı döğme
*45 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
*Şehriye
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*1 kepçe kaşığı sıvıyağ (veya tereyağ)
Döğme Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle et suyunu kaynatalım İçerisine döğmemizi dökelim Dögmeler açılıp suyunu çekene kadar pişirelim (Arkadşlar döğmeden fark edip suyu az gelebiliyor su ilave edebilirsiniz) Döğmeler piştikten sonra üzerine 1 kepce sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ tavaya alıp sehriyemizi pembeleşene kadar kavuralım Pembeleşen sehriyelerimizi pilavımızın üzerine döküp karıştıralım En üstüne karabiberimizi ekleyip dinlenmeye bırakalım Afiyet olsun