Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dograma

Dograma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
• 50 gr kuzu kuşbaşı et,
• 50 gr patlıcan,
• 12 çay bardağı yağ,
• 1 yemek kaşığı domates salçası,
• 1 adet ortaboy kuru soğan,
• 200 gr nohut,
• 2 adet orta boy domates,
• 3 adet yeşil sivribiber,
• 1 adet limon,
• Kuru nane,
• 3?5 diş sarımsak,
• 4 su bardağı su

Tarif

Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavurulur Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır Yemek kaynamaya başlandığında akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar kaynatılır Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, kabukları soyulmuş doğranmış domatesler, yeşil biberler ve istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir Malzemelerin hepsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir Yemek servise hazırdır


 
858,496Konular
982,390Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt