Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğru ankastre kullanımı nasıl olmalıdır?

Doğru ankastre kullanımı nasıl olmalıdır?
0
147

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
dogru_ankastre_kullanimi_nasil_olmalidir_1568988284_1238.jpg

Yemek pişirirken mutfaktaki ankastre eşyalardan istenilen faydayı sağlamak için, tasarruflu kullanmak ve uzun ömürlü kullanmak için gereken değerli pratik malumatları paylaşıyoruz.

Mutfaktaki nem orantısının giderilmesi yiyecekleri ve eşyaları nemli ortamdan uzak tutmak için yapılan değerli bir harekettir. Aklığın nizamlı yapılabilmesi için elverişli ortam hazırlanması da gerekmektedir. Sonbahara yanlışsız bakımının yapılması gereken mutfak eşyalarının arasında ankastreler de taraf almaktadır. Bakımı sistemli yapılan ankastreler emeline elverişli tasarruf sırasında soruna uğratmayacak ve ekstra bir masraf çıkarmayacaktır. Ankastre tasarrufunda sahih sanılan kimi yanlışlıklar nelerdir? Sahih ankastre tasarrufu nasıl olmalıdır? Haberimizin içeriği için sayfamıza göz atabilirsiniz..

RMk0O_1548678043_3603.jpg

SAHIH ANKASTRE TASARRUFU HAKKINDA MALUMATLAR

- Davlumbaz çalışırken pencere açmanız bilinen hakikat hareketin bilakis yanlış bir harekettir. Kaç dakikaya ayarlama yaptıysanız o dakika bitene kadar pencere açmayınız. Açık pencere alçak basıncın yok olmasına neden olur ve davlumbazı  çalışmasını olumsuz tesirler.

- Ocak ile eş ebatlara sahip olan bir davlumbaz satın alırsanız aklığını rahat yapabilirsiniz. Ve tertipli aklık konusunda eza yaşamazsınız.

spi1U_1548679671_3579.jpg

Çekiş kapasitesinin azalmaması ve düşük ayarda ses seviyesi için baca montajı bakımı kısa ve az eğim olacak halde yapılmalıdır. Şayet hava akışı karbon filtreyle karşılanıyorsa, karbon filtre tasarruf nizamına nazaran senede bir yahut iki sefer değiştirilmelidir. Pis kokular bu sayede önlenebilir.

Pişirme sürecine başlamadan sınırlı bir sıcaklığa gelene kadar ön ısıtma yaparak 15-20 dakika kadar bekleyiniz. Ön ısıtmayla daha yeterli pişirme sonucu elde edebilirsiniz. Yiyecekler pişerken fırın kapağını açmak havanın içeriye girmesine neden olacağından fırının ışığı ile takip etmeniz daha hakikat olacaktır. Pişirme sonlandırmadan 5 dakika evvel en düşük seviyeye alabilirsiniz. Fırının içerisindeki hapsolmuş sıcaklık yetecektir ve böylece tasarruflu bir tasarruf sağlamış olabilirsiniz.

- Ocak tasarrufu sırasında soğuk likitleri camdan uzak tutmanız önerilir. Yüzey sıcakken soğuk olan likit unsurları cam yüzeye dökmeyiniz.Termal şoktan ötürü cam çatlayabilir yahut eseri deforme edebilir.Isıyı alt yüzeye şiddetli yansıtan közleme tavası üzere gereçleri kullanmayınız. Güç tasarrufu için tencere altını düz tercih ederek kapağı saklı kullanmaya ihtimam şovunuz.
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,722Kullanıcılar
kurtlarSon üye
Üst Alt