Bir kışı daha arkada bıraktık. Baharla gelen problemlerle başa çıkabilmek ve fit olabilmek için beslenme ve aktivitenin ehemmiyeti büyük. Bol su içmek, egzersiz yapmak, varlıklı lifli azıkları ehliyetli ölçüde tüketmek mevsimin olumsuz tesirlerinden korunmamızı sağlıyor. Tıpkı hengamda bahara daha hafif ve dinç girmenizi sağlıyor. Daha enerjik, daha hafif bir insan olduğunuzda ise, bahar depresyonuna karşı direnciniz artıyor, daha neşeli ve sağlıklı Nasıl mı? Herbalife Nutrition Beslenme Müşavere Konseyi Üyesi Doç. İsmet Tamer anlatıyor...
Bir kışı daha arkada bıraktık. Güneş ışınlarıyla birlikte memnunluk ve kuvvet seviyemiz artarken, alerji, halsizlik, uyku isteği üzere sıkıntılar da hayatımıza giriyor. Baharla gelen sıkıntılarla başa çıkabilmek ve
Sahih besinler marazlara karşı birer kalkandır
Vücudumuz havaların ısınması ve baharın gelmesiyle birlikte yeni bir entegrasyon sürecine girer. Bu süreçte hem kışın aldığımız ziyade kilolardan kurtulmak hem de baharla gelen sıkıntılarla başa çıkabilmek için beslenme ve aktivite sistemimizi gözden geçirmek gerekir.
Yale Üniversitesi araştırmacılarından esirgeyici ve önleyici tıp eksperi Bahara armoni sağlayabilmek için atmamız gereken 10 adım!
1) Su tüketimini artırın!
Kış aylarında azalan su tüketimini kesinlikle toparlamak gerekir. Güneşin kendini gösterdiği baharda öncelikle günlük içtiğiniz su ölçüsünü artırmaya ihtimam göstermelisiniz.
2) Açık havada tempolu yürüyüş yapın
Bu mevsimde yapılabilecek en hoş aktivitelerden biri açık hava yürüyüşleridir. Tertipli ve tempolu yürüyüşler hem 3) Yemekten 1-2 saat sonra spor yapın. Spordan yarım saat sonra süt için
Sporu aç karnına değil, rastgele bir öğünden 1-2 saat sonra yapmaya çalışın ve egzersizden sonraki birinci yarım saat içinde kesinlikle 1 su bardağı kadar yağsız yahut az yağlı süt ile 1 porsiyon meyve yahut 8-10 adet badem üzere protein, sağlıklı karbonhidrat ve antioksidan içeren hafif bir öğün tüketin.
4) Kepekli makarna, kuşkonmaz ve bakliyatlar ruh haline uygun geliyor. Bunları tüketin
Folik asitten güçlü 5) Baklagiller, ıspanak ve enginar olmazsa olmazınız olsun!
Baklagiller, ıspanak ve enginar da bahar aylarında kusursuz güç ve lif kaynağıdır. Bu azıklar kolay sindirilebilir protein, sağlıklı karbonhidrat ve antioksidanlardır. Sofranızda onlara kesinlikle dönüşümlü olarak konum verin.
6) Yorgunlukla savaşmak için kayısı, fındık, domates ve patates tüketin
Bahar yorgunluğundan korunmak ve kasları dinç tutabilmek için 7) Kalp sıhhatinizi ve hafızanızı güçlendirmek için balık tüketin
Her mevsimde olduğu üzere bu mevsimde de güçlü omega-3 kaynağı olan balıkları sofranızdan eksik etmeyin. Hem cildiniz, hem bellek işlevleriniz, hem de kalp ve damar sıhhatiniz için haftada en az 2-3 defa taze balık tüketin.
8) Badem, ceviz ve fındık üzere antioksidan kaynaklarını tüketin
Yumurta âlâ bir protein ve sağlıklı yağ kaynağıdır. Hususî bir sıhhat probleminiz yoksa nizamlı olarak yumurta tüketebilirsiniz. Sair yandan 9) Bahar alerjisi için kuşburnu, maydonoz ve biber tüketin
Bahar aylarında alerji ve enfeksiyonlardan korunmanın yolu bol bol c vitamini deposu 10) Direncinizi artırmak için prebiyotik tüketimini artırın
Tam tahıl eserleri, mesken imalatı yoğurt ve mesken prodüksiyonu turşu da prebiyotik tesirleri ile vücut direncini artırır, başta sindirim sistemi olmak üzere tüm metabolizmanın düzgün çalışmasına ekte bulunur.
Bir kışı daha arkada bıraktık. Güneş ışınlarıyla birlikte memnunluk ve kuvvet seviyemiz artarken, alerji, halsizlik, uyku isteği üzere sıkıntılar da hayatımıza giriyor. Baharla gelen sıkıntılarla başa çıkabilmek ve
Sahih besinler marazlara karşı birer kalkandır
Vücudumuz havaların ısınması ve baharın gelmesiyle birlikte yeni bir entegrasyon sürecine girer. Bu süreçte hem kışın aldığımız ziyade kilolardan kurtulmak hem de baharla gelen sıkıntılarla başa çıkabilmek için beslenme ve aktivite sistemimizi gözden geçirmek gerekir.
Yale Üniversitesi araştırmacılarından esirgeyici ve önleyici tıp eksperi Bahara armoni sağlayabilmek için atmamız gereken 10 adım!
1) Su tüketimini artırın!
Kış aylarında azalan su tüketimini kesinlikle toparlamak gerekir. Güneşin kendini gösterdiği baharda öncelikle günlük içtiğiniz su ölçüsünü artırmaya ihtimam göstermelisiniz.
2) Açık havada tempolu yürüyüş yapın
Bu mevsimde yapılabilecek en hoş aktivitelerden biri açık hava yürüyüşleridir. Tertipli ve tempolu yürüyüşler hem 3) Yemekten 1-2 saat sonra spor yapın. Spordan yarım saat sonra süt için
Sporu aç karnına değil, rastgele bir öğünden 1-2 saat sonra yapmaya çalışın ve egzersizden sonraki birinci yarım saat içinde kesinlikle 1 su bardağı kadar yağsız yahut az yağlı süt ile 1 porsiyon meyve yahut 8-10 adet badem üzere protein, sağlıklı karbonhidrat ve antioksidan içeren hafif bir öğün tüketin.
4) Kepekli makarna, kuşkonmaz ve bakliyatlar ruh haline uygun geliyor. Bunları tüketin
Folik asitten güçlü 5) Baklagiller, ıspanak ve enginar olmazsa olmazınız olsun!
Baklagiller, ıspanak ve enginar da bahar aylarında kusursuz güç ve lif kaynağıdır. Bu azıklar kolay sindirilebilir protein, sağlıklı karbonhidrat ve antioksidanlardır. Sofranızda onlara kesinlikle dönüşümlü olarak konum verin.
6) Yorgunlukla savaşmak için kayısı, fındık, domates ve patates tüketin
Bahar yorgunluğundan korunmak ve kasları dinç tutabilmek için 7) Kalp sıhhatinizi ve hafızanızı güçlendirmek için balık tüketin
Her mevsimde olduğu üzere bu mevsimde de güçlü omega-3 kaynağı olan balıkları sofranızdan eksik etmeyin. Hem cildiniz, hem bellek işlevleriniz, hem de kalp ve damar sıhhatiniz için haftada en az 2-3 defa taze balık tüketin.
8) Badem, ceviz ve fındık üzere antioksidan kaynaklarını tüketin
Yumurta âlâ bir protein ve sağlıklı yağ kaynağıdır. Hususî bir sıhhat probleminiz yoksa nizamlı olarak yumurta tüketebilirsiniz. Sair yandan 9) Bahar alerjisi için kuşburnu, maydonoz ve biber tüketin
Bahar aylarında alerji ve enfeksiyonlardan korunmanın yolu bol bol c vitamini deposu 10) Direncinizi artırmak için prebiyotik tüketimini artırın
Tam tahıl eserleri, mesken imalatı yoğurt ve mesken prodüksiyonu turşu da prebiyotik tesirleri ile vücut direncini artırır, başta sindirim sistemi olmak üzere tüm metabolizmanın düzgün çalışmasına ekte bulunur.