Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Doğru beslenme ile genç kalmanın sırları

Doğru beslenme ile genç kalmanın sırları
0
136

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Doğru beslenme ile genç kalmanın sırları

Sebze ve meyvelerle alınan antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir gıda düzeni ile özgürlük radikallerin oluşturduğu hücre yaşlanmasının etkilerini azaltabilir, süreci lehimize değiştirebiliriz

Görme bozuklukları için

Yaşlanma ile göz çevresini saran kaslarda,göz kapağı ve çukuru çevresindeki dokularda sarkmalar olur Retina tabakasında sertleşir Gözün duyarlılığı ve netlik azalır A vitamini, C vitamini, E vitamini, çinko, selenyum, folik asit genel sıhhat için zorunlu fakat özellikle göz sağlığı için yararlıdır Lahana, havuç, bezelye, ıspanak öteki yeşil yapraklı sebzeler, marul, şalgam, brokoli ve bütün betakarotenler ile et, süt, yumurta ve deniz ürünleri göz sağlığınız için beslenmenizde yer almalıdır
Yaban mersini:

C vitamini taşıyan yabanmersini bununla beraber çok zinde bir antioksidandır Ona koyu rengini veren madde özgür radikalleri yok ederek toksinlerin dışında atılmasını kolaylaştırıyor Göz yorgunluğunu giderdiği, şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engellediği bildirilmektedir

ANTİOKSİDAN HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

A Vitamini: A Vitamini göz sağlığını destekler Kayısı, havuç, domates, portakal, ıspanak, brokoli, şeftali, lahana gibi yeşilsarı sebzemeyveler, karaciğer, balık, süt ve yumurta en zengin A vitamini kaynaklarıdır

C Vitamini: Vücudun direncini artırıp organların genç kalmasına muavin olur Koyu yeşil yapraklı sebzelerde, maydonoz, yeşil biber, ıspanak, asma yaprağı, brokoli gibi yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, kızılcık, kuşburnu ve kiraz da yoğun olarak bulunur

E Vitamini: E vitamininin de antioksidan olarak kullanılmasında beden için kayda değer katkılar vardır Nebati istikrarsız yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, zeytinyağı, mısırözü yağı, ceviz, badem, kuru baklagiller en iyi kaynaklardır

Çinko: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor Et, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri ve balık gibi hayvansal gıdaların hepsi çinkodan zengindir

Selenyum: Enerjik bir antioksidan olan selenyum; hücreleri korur En çok patates, yumurta, ay çekirdeği ve baklagillerde, sarımsakta, ayrıca sakatatlarda, balık ve deniz ürünlerinde bulunur

BetaKaroten: Genelde tatlı patates, havuç, bal kabağı ve kayısı gibi turuncu sebze ve meyvelerin ve yeşil yapraklı sebzelerin büyük bir kısmında, ıspanak, brokoli, turp, şalgamda bulunur

Likopen: Yoğunlukla domates, karpuz, pembe greyfurt ve kayısıda bulunur

Lutein: Havuç, brokoli, kivi, ıspanak, domates, biber ve daha öyle çok yiyecekte bulunur

İşitme değişiklikleri için

D vitaminleri en fazla balık ve karaciğerde,süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde,soya fasulyesi, fıstık, ceviz, lahana, brokoli,sardalye ve alabalık, kurutulmuş meyveler, tatlı badem ve kuru baklagillerde bulunur

Tat duyusunda değiştirme için



Folik Asit ve Folat: Bu vitaminin yetersizliğinde dilin görünümünde değişmeler,kırmızılık görülür kuru baklagillerde ve özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bulunur Ispanak, maydanoz, baklagiller, yumurta sarısı, fındık, ceviz, badem, kavun, lahana, brokoli, pancar, çilek, avokado folik asitler içerir *
 

Similar threads

Saç İçin Zorunlu Tüm Vitamin Ve Mineraller Saç İçin Gerekli Vitamin Ve Mineraller Nelerdir? Saç İçin Zorunlu Vitamin Ve Mineraller Hakkında Veri Saçlarınıza dışardan yaptığınız bakım ve destek, saçlarınız da kısa süreli bir metamorfoz gerçekleştirir Saç sağlığı için, beslenmenin önemi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Vitaminlerle Deri Bakımı Önerileri Deri bakımı için vitaminlerin faydası Vitaminlerle Cilt Bakımı önerileri vitaminlerle deri bakımı nasıl olur hangi vitamin hangi deri sorunlarına iyi geliyor her zaman birlikte öğreniyoruz Vitaminlerle Cilt Bakımı C VİTAMİNİ deposu olan yaz meyveleri ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Antioksidan taşıyan besinler Antioksidan yiyecekler Provitamin A En Fazla havuçta bulunan Provitamin A, hem taze biber, kayısı, yeşil yapraklı sebzeler, salata ve zeytinyağında da bulunur C Vitamini Fazla adaleli bir antioksidan olan C vitamini, demirin vücutta emilimini sağlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Çocuklar İçin Gerekli Vitaminler Çocukların gelişiminde vitaminlerin önemi, vitamin eksikliklerinde yaşanan sağlık durumu problemleri ve vitamin eksikliklerinin nasıl giderileceği konusunda bilgilerBesleyici ve dengelenmiş beslenmeyle çocuklarınızın sağlığını koruyabilirsiniz Çocuklarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
VÜCUDUMUZUN KORUYUCULARI: ANTİOKSİDANTLAR Vücudumuzdaki biyokimyasal tepkimelerin oluşumu için gerekli olan, soluduğumuz hava ile aldığımız oksijen, bazı durumlarda serbest radikaller denilen toksik öğeler oluşturur. Çevremizdeki hava kirliliği, ultraviyole ışınları, radyasyon, egzos gazları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,460Konular
981,084Mesajlar
29,524Kullanıcılar
axxaSon üye
Üst Alt