iltasyazilim
FD Üye
Doğru beslenme ile genç kalmanın sırları
Sebze ve meyvelerle alınan antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir gıda düzeni ile özgürlük radikallerin oluşturduğu hücre yaşlanmasının etkilerini azaltabilir, süreci lehimize değiştirebiliriz
Görme bozuklukları için
Yaşlanma ile göz çevresini saran kaslarda,göz kapağı ve çukuru çevresindeki dokularda sarkmalar olur Retina tabakasında sertleşir Gözün duyarlılığı ve netlik azalır A vitamini, C vitamini, E vitamini, çinko, selenyum, folik asit genel sıhhat için zorunlu fakat özellikle göz sağlığı için yararlıdır Lahana, havuç, bezelye, ıspanak öteki yeşil yapraklı sebzeler, marul, şalgam, brokoli ve bütün betakarotenler ile et, süt, yumurta ve deniz ürünleri göz sağlığınız için beslenmenizde yer almalıdır
Yaban mersini:
C vitamini taşıyan yabanmersini bununla beraber çok zinde bir antioksidandır Ona koyu rengini veren madde özgür radikalleri yok ederek toksinlerin dışında atılmasını kolaylaştırıyor Göz yorgunluğunu giderdiği, şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engellediği bildirilmektedir
ANTİOKSİDAN HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?
A Vitamini: A Vitamini göz sağlığını destekler Kayısı, havuç, domates, portakal, ıspanak, brokoli, şeftali, lahana gibi yeşilsarı sebzemeyveler, karaciğer, balık, süt ve yumurta en zengin A vitamini kaynaklarıdır
C Vitamini: Vücudun direncini artırıp organların genç kalmasına muavin olur Koyu yeşil yapraklı sebzelerde, maydonoz, yeşil biber, ıspanak, asma yaprağı, brokoli gibi yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, kızılcık, kuşburnu ve kiraz da yoğun olarak bulunur
E Vitamini: E vitamininin de antioksidan olarak kullanılmasında beden için kayda değer katkılar vardır Nebati istikrarsız yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, zeytinyağı, mısırözü yağı, ceviz, badem, kuru baklagiller en iyi kaynaklardır
Çinko: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor Et, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri ve balık gibi hayvansal gıdaların hepsi çinkodan zengindir
Selenyum: Enerjik bir antioksidan olan selenyum; hücreleri korur En çok patates, yumurta, ay çekirdeği ve baklagillerde, sarımsakta, ayrıca sakatatlarda, balık ve deniz ürünlerinde bulunur
BetaKaroten: Genelde tatlı patates, havuç, bal kabağı ve kayısı gibi turuncu sebze ve meyvelerin ve yeşil yapraklı sebzelerin büyük bir kısmında, ıspanak, brokoli, turp, şalgamda bulunur
Likopen: Yoğunlukla domates, karpuz, pembe greyfurt ve kayısıda bulunur
Lutein: Havuç, brokoli, kivi, ıspanak, domates, biber ve daha öyle çok yiyecekte bulunur
İşitme değişiklikleri için
D vitaminleri en fazla balık ve karaciğerde,süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde,soya fasulyesi, fıstık, ceviz, lahana, brokoli,sardalye ve alabalık, kurutulmuş meyveler, tatlı badem ve kuru baklagillerde bulunur
Tat duyusunda değiştirme için
Folik Asit ve Folat: Bu vitaminin yetersizliğinde dilin görünümünde değişmeler,kırmızılık görülür kuru baklagillerde ve özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bulunur Ispanak, maydanoz, baklagiller, yumurta sarısı, fındık, ceviz, badem, kavun, lahana, brokoli, pancar, çilek, avokado folik asitler içerir *
Sebze ve meyvelerle alınan antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir gıda düzeni ile özgürlük radikallerin oluşturduğu hücre yaşlanmasının etkilerini azaltabilir, süreci lehimize değiştirebiliriz
Görme bozuklukları için
Yaşlanma ile göz çevresini saran kaslarda,göz kapağı ve çukuru çevresindeki dokularda sarkmalar olur Retina tabakasında sertleşir Gözün duyarlılığı ve netlik azalır A vitamini, C vitamini, E vitamini, çinko, selenyum, folik asit genel sıhhat için zorunlu fakat özellikle göz sağlığı için yararlıdır Lahana, havuç, bezelye, ıspanak öteki yeşil yapraklı sebzeler, marul, şalgam, brokoli ve bütün betakarotenler ile et, süt, yumurta ve deniz ürünleri göz sağlığınız için beslenmenizde yer almalıdır
Yaban mersini:
C vitamini taşıyan yabanmersini bununla beraber çok zinde bir antioksidandır Ona koyu rengini veren madde özgür radikalleri yok ederek toksinlerin dışında atılmasını kolaylaştırıyor Göz yorgunluğunu giderdiği, şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engellediği bildirilmektedir
ANTİOKSİDAN HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?
A Vitamini: A Vitamini göz sağlığını destekler Kayısı, havuç, domates, portakal, ıspanak, brokoli, şeftali, lahana gibi yeşilsarı sebzemeyveler, karaciğer, balık, süt ve yumurta en zengin A vitamini kaynaklarıdır
C Vitamini: Vücudun direncini artırıp organların genç kalmasına muavin olur Koyu yeşil yapraklı sebzelerde, maydonoz, yeşil biber, ıspanak, asma yaprağı, brokoli gibi yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, kızılcık, kuşburnu ve kiraz da yoğun olarak bulunur
E Vitamini: E vitamininin de antioksidan olarak kullanılmasında beden için kayda değer katkılar vardır Nebati istikrarsız yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, zeytinyağı, mısırözü yağı, ceviz, badem, kuru baklagiller en iyi kaynaklardır
Çinko: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor Et, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri ve balık gibi hayvansal gıdaların hepsi çinkodan zengindir
Selenyum: Enerjik bir antioksidan olan selenyum; hücreleri korur En çok patates, yumurta, ay çekirdeği ve baklagillerde, sarımsakta, ayrıca sakatatlarda, balık ve deniz ürünlerinde bulunur
BetaKaroten: Genelde tatlı patates, havuç, bal kabağı ve kayısı gibi turuncu sebze ve meyvelerin ve yeşil yapraklı sebzelerin büyük bir kısmında, ıspanak, brokoli, turp, şalgamda bulunur
Likopen: Yoğunlukla domates, karpuz, pembe greyfurt ve kayısıda bulunur
Lutein: Havuç, brokoli, kivi, ıspanak, domates, biber ve daha öyle çok yiyecekte bulunur
İşitme değişiklikleri için
D vitaminleri en fazla balık ve karaciğerde,süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde,soya fasulyesi, fıstık, ceviz, lahana, brokoli,sardalye ve alabalık, kurutulmuş meyveler, tatlı badem ve kuru baklagillerde bulunur
Tat duyusunda değiştirme için
Folik Asit ve Folat: Bu vitaminin yetersizliğinde dilin görünümünde değişmeler,kırmızılık görülür kuru baklagillerde ve özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bulunur Ispanak, maydanoz, baklagiller, yumurta sarısı, fındık, ceviz, badem, kavun, lahana, brokoli, pancar, çilek, avokado folik asitler içerir *