Güne kahvaltısız başlamamak , günde en az 4 öğün yemek yemek ve sofradan tıka basa doymuş olarak kalkmamak beslenmenin altın kuralları olup , farklı yiyeceklerle beslenmek , bol ölçüde zerzevat meyve tüketmek , proteinli(et,süt,yumurta,peynir,kuru baklagiller, mercimek) ve lifli gıdalara(sebzeler, meyveler, tahıllı yiyecekler) yük verip, münhasıran hayvansal yağlardan ve karbonhidratlardan uzak kalmak, bol su tüketip, az tuz kullanmak hakikat ve istikrarlı beslenme için çok bölgesinde olacaktır.
Berbat beslenme alışkanlıkları, ziyadesiyle fast food yiyeceklere yönelmek, ziyade tatlı, ziyade tuzlu ve besin kıymeti düşük besinleri tercih etmek , ana karnından başlayarak , bebeklerde ve çocuklarda büyüme ve gelişim bozukluğuna, zeka geriliğine yol açabileceği üzere, yetişkinlerde günlük aktivitelerini alanına getirme performansını düşürmekten, kalp- damar hastalıklarına , böbrek , karaciğer rahatsızlıklarına kadar pek çok zarara yol açacaktır.
Diş ve dişeti marazları ise yanlış beslenmenin birincil sonuçlarındandır. Daha hamilelik dönemindeannenin kalsiyum ve minerallerden eksik beslenmesi , doğacak evladın diş yapısını olumsuz etkileyecek, birebir hengamda bebeklik ve çocukluk devrinde , nişastalı azıkların yüklü tüketilmesi, buna karşılık protein, mineraller ve vitaminlerden eksik beslenme evlatta çok erken yaşlarda ağız ve diş sıhhati meselelerine yol açacaktır.
Daha erken bebeklik devrinde bebeğin emzirilerek yada ağzında tatlı besinlere batırılmış emzik, içi meyvesuyu üzere tatlı sıvılarla dolu biberon ile uyutulması , ana sütü bile olsa bu likitler , bakterilerle birleşip , asit oluşumuna ve buna bağlı diş çürümesine neden olacağından çok zararlıdır.3 yaşından evvel ise evlatlara tatlı, şeker, çukulata gibisi atıştırmalık besinler ya da kola , gazoz üzere asitli içecekler verilmesi , evladın umumi sıhhati için yanlış olacağı üzere, diş çürüklerine neden olacağından ağız sıhhati için de zararlı olacaktır. Evlatların çok hoşlandığı şeker, çikolata, yumuşak ve yapışkan şekerlemeler, patates cipsi üzere ziyade yağlı, baharatlı besinler , diş yüzeylerine fazlaca yapışacağından ve tükrük , su ya da süt yardımıyla uzaklaştırılamayacağından , zahir devirlerde tüketilmeli , akabinde de evladın dişlerinin fırçalanmasına çok itina gösterilmelidir.Bu tip besinler tüketilmesi yetişkin bireyler için de tıpkı zararlı etkiyi yaratacağından , diş fırçalama ve ağız bakımı her birey için tıpkı kıymeti taşımaktadır.
Yanlışsız beslenme ve âlâ bir ağız bakımı ile doğal dişleri çok uzun yıllar ağızda koruma etmek mümkündür.