Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Doğru diyet nasıl olmalıdır?

Doğru diyet nasıl olmalıdır?
0
131

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
106330.jpg
106330.jpg
Çoğumuzun zayıflama ismine bir süreç olarak düşündüğü diyet sözünün aslında beslenme mealine geldiğini biliyor muydunuz? Evet hakikat diyet yani yanlışsız beslenme nasıl olmalı? Ben nerde yanlış yapıyorum diyorsanız işte küçük ipuçları.

• Besin bedeli yüksek , gücü düşük olan besinler birinci tercihiniz olsun.
• Hakikat yağları ,doğru hengamda yiyin. Doymuş yağlar alanına doymamış yağları tüketin. Örneğin; kahvaltıda peyniriniz az yağlı olsun, lakin 2 adet ceviz ekleyin kahvaltınıza. Günlük beslenme sisteminde, en çokça %10 nispetinde doymuş yağ asitleri (tereyağı vb. hayvansal yağlar), %15 orantısında tekli doymamış yağ asitleri (zeytinyağı, fındık yağı, kanola yağı) ve maksimum %10 nispetinde çoklu doymamış yağ asitleri (soya yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı vb.) bulunması önerilmektedir.
• Diyetinizi çeşitlendirin.
 Tıpkı öğünde birebir besinler değil her gün farklı rengarenk besinler olsun beslenmenizde.
• Daha ziyade zerzevat yiyin.
 Zerzevatları baharatlandırın, sote yapın, kuvveti düşük soslarla süsleyin, her nasıl yapıyorsanız yapın lakin kesinlikle sebzeler hayatınızda taraf alsın.
• Meyve kesinlikle tüketin.
 Ara öğünlerde, tatlı buhranlarında, hafif tatlılar yapmak istediğinizde kesinlikle meyveleri deneyin.
• Daha çok lifli besin tüketin.
 Daha çok zerzevat, daha çok kurubaklagili hayatınıza katın.
• Kompleks karbonhidratları tercih edin.
 Beyaz küme alanına tam tahıllar vazgeçilmeziniz olsun
• Şeker alımını sonlandırın. O gün bir öğünde tatlı yemişseniz gün içinde meyve tüketiminizi sonlandırın.
• Daha çok balık yiyin.
 Bilhassa akşam yemeklerinde hem protein almış hem de hafif bir öğün geçirmiş olursunuz, yanında da bol salatanız olsun.
• Bilinmeyen yağ ve kaloriden uzak durun .
 Münhasıran light eserler olarak piyasada bulunan besinlerin birçok sanıldığı kadar saf değil. Kesinlikle etiket okuyup içerdiği yağ ve kuvvete bakın.
• Kolesterol içeriği yüksek besinleri ve tuzu azaltın.
 Tuzluğu kendinizden uzak tutun, yemek masanızda bulundurmayın.
• Yemek yemeyi keyifli hale getirin, kalabalık sofralarda sevdiklerinizle yemekler yiyin, daha az yiyip daha keyif alacağınız ortamlar yaratın.
• Su vazgeçilmeziniz olsun. Sevmiyorum, içemiyorum üzere bahaneler bulmak tarafına adeta bir hizmetmiş üzere su içmeyi alışkanlık haline getirin. Günlük 2.5-3 litre su tüketin.

858,464Konular
981,133Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt