Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

doğrulukla ilgili hikayeler

doğrulukla ilgili hikayeler
0
116

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Doğruluk ile ilgili hikayeler

Zalim bir vali vardı Bu vali bir gun adamlarını gondererek Hasan Basri Hazretleri'ni yakalatmak istedi O da bir vakit ders verdiği Habibi Acemi Hazretleri'nin kulubesine gelip saklandı Valinin adamları geldi ve hışımla: Hasan Basri'yi (ra) gordun mu? diye sordular O gayet sakin: Evet, dedi Nerede? İşte şu kulubemde Adamlar kulubeye daldı, fakat bir turlu Hasan Basri Hazretleri'ni bulamadılar Dışarı cıkınca tehdit edip: Ya şeyh, nicin yalan soyluyorsun? dediler Ben yalan soylemedim, dedi Siz goremedinizse, benim sucum ne? Tekrar girdi, aradı, fakat bulamadılar Onlar gidince, Hasan Basri Hazretleri: Ey Habib! Biliyorum ki Rabb'im senin hurmetine beni onlara gostermedi Fakat yerimi nicin soyledin, hocalık hakkı yok mudur? dedi Hazreti Habib mahcub bir şekilde: Ey Ustadım! Sizi bulamamaları benim hurmetime değil, doğru soylediğimizdendir Cunku bilirsiniz ki, Doğruların yardımcısı Allah'tır Eğer yalan soyleseydim, sizi de beni de gotururlerdi, dedi

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt