Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

doğrulukla ilgili hikayeler

doğrulukla ilgili hikayeler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Doğruluk ile ilgili hikayeler

Zalim bir vali vardı Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri'ni yakalatmak istedi O da bir zaman ders verdiği Habibi Deneyimsiz Hazretleri'nin kulübesine gelip saklandı Valinin adamları geldi ve hışımla: Hasan Basri'yi (ra) gördün mü? diye sordular O gayet sakin: Evet, dedi Nerede? İşte şu kulübemde Adamlar kulübeye daldı, fakat bir türlü Hasan Basri Hazretleri'ni bulamadılar Dışarı çıkınca tehdit edip: Ya şeyh, neden yalan söylüyorsun? dediler Ben yalan söylemedim, dedi Siz göremedinizse, benim suçum ne? Her Yerde girdi, aradı, lakin bulamadılar Onlar gidince, Hasan Basri Hazretleri: Ey Habib! Biliyorum ki Rabb'im senin hürmetine beni onlara göstermedi Ama yerimi niçin söyledin, hocalık hakkı yok mudur? dedi Hazreti Habib mahcub bir şekilde: Ey Üstadım! Sizi bulamamaları benim hürmetime değil, içten söylediğimizdendir Çünkü bilirsiniz oysa, Doğruların yardımcısı Allah'tır Eğer yalan söyleseydim, sizi de beni de götürürlerdi, dedi *

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt