Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğrusunu öğrenelim: Vitamini posasında değil

Doğrusunu öğrenelim: Vitamini posasında değil
0
86

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Meyvenin beslenme açısından önemini vurgulayan Aziz Ekşi, Bu önem, olarak içerdiği vitaminler ve minerallerden kaynaklanıyor %100 meyve suları da tartışılmaz bir şekilde meyveye en yakın olan içecektir Meyvenin kendisinin yerini hiçbir şey tutamaz, meyveyi aracısız olarak tüketmek şüphesiz sağlıklıdır Ancak öteki yanlamasına, vücudumuzun sıvıya gereksinim duyduğu da bir gerçektir Meyve suyunun vitamin ve mineral miktarı meyveye fazla yakındır Meyve nasıl yardımsever bir yiyecek ise, meyve suyu da akıcı gereksiniminin karşılanması için faydalı bir içecektir dedi img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasdogrusunuogrenelimvitaminiposasindadegil5c2d816c09b5d h4Mineral ve vitamin posada kalmazh4 100 gram meyveden 9395 gram meyve suyu elde edilebildiğini gösteren Prof Dr Aziz Ekşi, Meyve suyu olmak için meyveyi presliyoruz Bu sırada bir miktar posa ayrılıyor Posa olarak çekirdek ve kabuktan oluşuyor Bunları meyveyi yerken de sık sık atıyoruz Portakalın kabuğunu veya şeftalinin çekirdeğini yemiyoruz Meyvenin yenilen kısmına göre hesaplarsak %57 posa oranında posa ayrılıyor dedi img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasdogrusunuogrenelimvitaminiposasindadegil5c2d816dac41d Ekşi, sözlerine şöyle devam etti: Başka bir deyişle, elde edilen meyve suyu, sıkılan meyveden %57 azdır ama içerdiği vitamin ve mineral miktarında bir azalma yoktur 100 gram meyvenin vitamin ve mineral miktarı ne kadarsa 100 gram meyve suyununki de o kadardır Bilimsel araştırmalara göre 100 gram portakal suyu; 170 mg potasyum, 15 mg kalsiyum, 16 mg fosfor, 54 mg C vitamini, 90 µg B1 vitamini ve 20 µg B2 vitamini, 0,3 mg niyasin ve diğer gıda ögelerini içeriyor Bu da her şeyin posada kaldığı deyişini bilimsel olarak çürütüyor img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasdogrusunuogrenelimvitaminiposasindadegil5c2d8170cca72 h4Posa ile atılan besin öğesi miktarı en fazla posa kadardırh4 Posadaki kayıp oranının, en çok posa ağırlığının meyve ağırlığına oranı değin olduğunu vurgulayan Dr Ekşi, Posa, şüphesiz ki bir tedarik perhiz lif, vitamin ve mineral içeriyor Ama bunlardaki kayıp oranı, en fazla posa oranı kadardır Yani yüzde 5 ile 7'yi geçmez Meyve suyundaki mineral ve vitamin miktarı değişmeyen 100 gram meyve ne değin vitamin ve mineral içeriyorsa 100 gram meyve suyu da öyle vitamin ve mineral içerir dedi sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 
858,506Konular
983,004Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt