iltasyazilim
FD Üye
Doğu Anadolu Bölgesinin bölgesel yemekleri
Doğu Anadolunun ünlü yemekleri
Doğu Anadolu Bölgesi yemekleri
Mişmiş Tatlısı
Malzemeler :
Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 dere bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 nehir bardağı dövülmüş ceviz
Yapımı:
Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır 5 dakika yağla kavrulur Üstüne şeker ve su konur Kayısılar kabarana kadar pişirilir Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir
SAÇ EKMEĞİ TATLISI
ARAÇ GEREÇ
10 yumurta
Yarım kilo un
Bir tedarik süt
Bal ya da reçel
HAZIRLANIŞI
Bir kapta 10 yumurta kırılır unla ayrıntılarıyla çırpılır Süt ilave edilir sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir Bala ya da reçele batırılarak yenir *
Doğu Anadolunun ünlü yemekleri
Doğu Anadolu Bölgesi yemekleri
Mişmiş Tatlısı
Malzemeler :
Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 dere bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 nehir bardağı dövülmüş ceviz
Yapımı:
Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır 5 dakika yağla kavrulur Üstüne şeker ve su konur Kayısılar kabarana kadar pişirilir Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir
SAÇ EKMEĞİ TATLISI
ARAÇ GEREÇ
10 yumurta
Yarım kilo un
Bir tedarik süt
Bal ya da reçel
HAZIRLANIŞI
Bir kapta 10 yumurta kırılır unla ayrıntılarıyla çırpılır Süt ilave edilir sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir Bala ya da reçele batırılarak yenir *