iltasyazilim
FD Üye
Doğu Anadolu ünlü yemekleri, Doğu anadolunun yemekleri
Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 nehir bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuzlu
810 kadeh su ya da et suyu
Yapımı :
Yeşil mercimek bir gece evvelden ıslatılır, ertesi günü haşlanır Tencerede yağ ve un kavrulur Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır Salçanın kokusu gidene dek kavrulur Üzerine et suyu ve tuzlu katılır Kaynama noktasına gelince erişte katılır Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir Aralıksız karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır
Malatya Usulu Tarhana Çorbası
Malzemeler :
250 gr Malatya tarhanası
1 su bardağı siyah nohut
Yarnm kg ıspanak
4 çorba kaşığı kavurma
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan daha sonra benzer suya ıslatılır Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kere çevirdikten sonradan ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuzlu karışımı eklenir bir taşım kaynatılır Üzerine arzuya kadar biberli yağ gezdirilebilir *
Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 nehir bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuzlu
810 kadeh su ya da et suyu
Yapımı :
Yeşil mercimek bir gece evvelden ıslatılır, ertesi günü haşlanır Tencerede yağ ve un kavrulur Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır Salçanın kokusu gidene dek kavrulur Üzerine et suyu ve tuzlu katılır Kaynama noktasına gelince erişte katılır Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir Aralıksız karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır
Malatya Usulu Tarhana Çorbası
Malzemeler :
250 gr Malatya tarhanası
1 su bardağı siyah nohut
Yarnm kg ıspanak
4 çorba kaşığı kavurma
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan daha sonra benzer suya ıslatılır Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kere çevirdikten sonradan ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuzlu karışımı eklenir bir taşım kaynatılır Üzerine arzuya kadar biberli yağ gezdirilebilir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.