Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğu Anadolu bölgesinin ünlü yemekleri

Doğu Anadolu bölgesinin ünlü yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Doğu Anadolu ünlü yemekleri, Doğu anadolunun yemekleri

Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 nehir bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuzlu
810 kadeh su ya da et suyu

Yapımı :

Yeşil mercimek bir gece evvelden ıslatılır, ertesi günü haşlanır Tencerede yağ ve un kavrulur Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır Salçanın kokusu gidene dek kavrulur Üzerine et suyu ve tuzlu katılır Kaynama noktasına gelince erişte katılır Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir Aralıksız karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır


Malatya Usulu Tarhana Çorbası

Malzemeler :

250 gr Malatya tarhanası
1 su bardağı siyah nohut
Yarnm kg ıspanak
4 çorba kaşığı kavurma
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan daha sonra benzer suya ıslatılır Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kere çevirdikten sonradan ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuzlu karışımı eklenir bir taşım kaynatılır Üzerine arzuya kadar biberli yağ gezdirilebilir *
 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt