iltasyazilim
FD Üye
Doğu Anadolu bölgesinin yemekleri, Doğu Anadoluya has yemekler, Doğu Anadolu bölgesel yemekler
Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler :
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 akarsu bardağı değişken yağ
1 tatlı kaşığı tuzlu
810 kadeh su ya da et suyu
Yapımı :
Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır Tencerede yağ ve un kavrulur Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır Salçanın kokusu gidene kadar kavrulur Üzerine et suyu ve tuz katılır Kaynama noktasına gelince erişte katılır Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir Aralıksız karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır
Malatya Usulu Tarhana Çorbası
Malzemeler:
250 gr Malatya tarhanası
1 su bardağı siyah nohut
Yarnm kg ıspanak
4 çorba kaşığı kavurma
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su veya et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı :
Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan daha sonra aynı suya ıslatılır Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kere çevirdikten daha sonra ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuz karışımı eklenir bir taşım kaynatılır Üstüne arzuya göre biberli yağ gezdirilebilir *
Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler :
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 akarsu bardağı değişken yağ
1 tatlı kaşığı tuzlu
810 kadeh su ya da et suyu
Yapımı :
Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır Tencerede yağ ve un kavrulur Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır Salçanın kokusu gidene kadar kavrulur Üzerine et suyu ve tuz katılır Kaynama noktasına gelince erişte katılır Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir Aralıksız karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır
Malatya Usulu Tarhana Çorbası
Malzemeler:
250 gr Malatya tarhanası
1 su bardağı siyah nohut
Yarnm kg ıspanak
4 çorba kaşığı kavurma
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su veya et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı :
Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan daha sonra aynı suya ıslatılır Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kere çevirdikten daha sonra ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuz karışımı eklenir bir taşım kaynatılır Üstüne arzuya göre biberli yağ gezdirilebilir *