iltasyazilim
FD Üye
Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır
Konut Yapımı Doğum Günü Pastası Tarifi
Malzemeler
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İçin:
2 Su B Süt
6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Çorba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba K Köpürtülmüş Şanti
3 Muz
Islatmak İçin:
Yarım Ananas
2 Çorba K Toz Şeker
1 Dere B Su
Üzeri İçin:
1 Pk Toz Şanti
15 Su B Süt
Yapılışı:
Kreması İçin: Tencereye sütü döküyoruz Üstüne şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ek edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz
Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Üstüne sütü döküp mikserle çırpıyoruz
Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın üzerine yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri bitmiş şeritler haline kesiyoruz
Kakaolu ve sade olacak şekilde tabi yana koyuyoruz Kremanın üstüne koyup her yerde ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne krema sürüyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da benzer dama olacak şekilde ayarlıyoruz
Her Tarafta ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Üstüne kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz *
Konut Yapımı Doğum Günü Pastası Tarifi
Malzemeler
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İçin:
2 Su B Süt
6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Çorba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba K Köpürtülmüş Şanti
3 Muz
Islatmak İçin:
Yarım Ananas
2 Çorba K Toz Şeker
1 Dere B Su
Üzeri İçin:
1 Pk Toz Şanti
15 Su B Süt
Yapılışı:
Kreması İçin: Tencereye sütü döküyoruz Üstüne şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ek edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz
Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Üstüne sütü döküp mikserle çırpıyoruz
Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın üzerine yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri bitmiş şeritler haline kesiyoruz
Kakaolu ve sade olacak şekilde tabi yana koyuyoruz Kremanın üstüne koyup her yerde ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne krema sürüyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da benzer dama olacak şekilde ayarlıyoruz
Her Tarafta ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Üstüne kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz *