dogum teftiş hapı soruları ve cevapları evet meleklerim cogumuz dogum denetleme hapı kullanırız lüzum adet düzenleyici için lüzum hamile kalmayalım diye işte dogum kontrol hapının dogru bilinen yanlışları 1548745418 1548745418 dogumkontrolhapisorularivecevaplari5c4ffacf943b8dogumkontrolhapisorularivecevaplari5c4ffacf943b8 dogumkontrolhapisorularivecevaplari5c4ffacf943b8 Doğum denetim hapları kısır bırakırYANLIŞ: Doğum denetleme hapı kullanmış elde etmek hamile kalma şansını azaltmaz Ilaç bırakıldıktan hemencecik sonradan hamile kalınabilir Doğum teftiş hapları kanser yapar YANLIŞ: Doğum kontrol hapları kanser riskini arttırmaz Tersine uzun vakit hap kullananlarda rahim içi ve yumurtalık kanseri riski azalır Doğum yoklama hapları tüylenme yapar YANLIŞ: Günümüzde kullanılan doğum denetim haplar tümü tüylenme yapmadığı gibi, tüylenme ve ciltteki sivilcelerin tedavisinde kullanılan en etkili ilaçlardır Doğum kontrol hapları genç kızlarda kullanılmaz YANLIŞ: Lüzum ağrılı adet görmenin tedavisi için, gerekse korunma amacıyla doğum denetim hapları erginlik döneminde de rahatlıkla kullanılabilir id şimdide sık sorulan sorulara ve cevaplara bakalım kilo aldırır mı? Doğum kontrol haplarının içinde bulunan progesteron (yumurtlamadan sonradan salgılanan hormon) türevi maddeler, vücutta su tutulmasına niçin olabilir Vücutta biriken madde su olduğu için daimi bir kilo değişikliğinin olması, beklenen bir yan etki değildir Yine haplar beyinde özlem merkezine tesir ederek iştah artışına neden olabilir Bu tesir de kişiden kişiye değişmekle beraber günümüzde kullanılan düşük dozlu (yani 35 mikrogram ve daha düşük miktarlarda östrojen içeren) haplar, kullanan kişiyi iştah artışıyla karşılaştırabilir Buna bağlı olarak yiyecek alımının artması sonucu kilo artışına niçin olmaları beklenmez Tüylenme yapar mı? Günümüzde kullanılan doğum yoklama haplarının içeriğinde progesteron türevli ilaçlar yer almaktadır Bu ilaçların testosteron (erkeklik hormonu) sanki tesir yapması olasıdır Bu, muhtemel olmakla beraber, hapların yapımında asgari testosteron etkisi bulunan progesteron türevi ilaçlar kullanılır Bu yüzden günümüzde kullanılan hapların tüylenmeyi artırması beklenmez Tersine tüylenme tedavisinde doğum yoklama hapları birinci basamak tedavi olarak uzun zamandan beri kullanılmaktadırlar