Emziren analar eski vücut yüklerine dönmek için çabuk etmemelidirler.Emzirirken 600-700 kcal kadar güç harcadıkları için emziren analarda kilo vermek daha kolaydır.Ayda 2-3 kg dan daha çokça kilo verilmesi emzikli analarda tutarlı olmamaktadır. Şekerli yiyecek ve içecekler süt ölçünüzü artırmaz. Yapılan en büyük yanlışlardan biri budur. Ne kadar çok likit şeyler (komposto,çorba,ayran) tüketilirse süt ölçünüz o kadar çok artar. Su tüketimi emziren analarda kesinlikle 2-2,5 litre olmalıdır.
Emziklilik devrinde çay, kahve, kolalı içecekleri tüketilmemelidir. İçeçek olarak ayran,süt,taze meyve suyu,ada çayı,ıhlamur üzere içeçekler tercih edilmelidir. Hazır meyve suları,salam ,sosis, sucuk, hazır besinler tüketilmemelidir.
Zerzevat meyvelerinizi tüketmeden evvel çok düzgün yıkanmalı,mevsim dışı zerzevat meyve tüketilmemelidir. Günde 4-5 porsiyon meyve, 2-3 porsiyon zerzevat tüketimine dikkat edilmelidir .Sebzeler ,makarna ve erişte haşlama suları dökülmeyecek formda az suda haşlanmalıdır.
Yemeklerinizde zeytinyağı ve gayrı likit yağları (mısırözü,ayçiçeği yağı gibi) karışık olarak kullanılmalıdır. Yemeklerin tuzu piştikten sonra atılmalı,iyotlu tuz kullanılmalıdır.
Gereksinmeler kimseye nazaran değişmektedir. Diyet insana mahsustur.Emzirme periyodunda sütünüzün artması ve sağlıklı bir formda kilo kaybı için kesinlikle bir beslenme bilirkişisinden yardım alınmalıdır. Ama ortalama günde 3 su bardağı kadar süt yahut yoğurt, 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(60 gr) tüketilmelidir.Eğer kolesterol meselesi yoksa günde 1 yumurta tüketmeye itina gösterilmelidir.Yumurta en kaliteli protein kaynağıdır.Günde 4 köfte kadar et,tavuk, balık yada 12 yemek kaşığı kurubaklagil tüketilmelidir. Gereğince pişmemiş et,süt yumurta tüketilmemelidir.
Her öğününüzde çorba ve 2-3 dilim ekmek olmasına ihtimam gösterilmelidir.
D vitamini emziren analar için büyük ehemmiyet taşımaktadır.D vitaminin en güzel kaynağı güneştir analar hergün 10-15 dakika güneş ışığında kalmaya itina göstermelilerdir.
Emziklilik devrinde çay, kahve, kolalı içecekleri tüketilmemelidir. İçeçek olarak ayran,süt,taze meyve suyu,ada çayı,ıhlamur üzere içeçekler tercih edilmelidir. Hazır meyve suları,salam ,sosis, sucuk, hazır besinler tüketilmemelidir.
Zerzevat meyvelerinizi tüketmeden evvel çok düzgün yıkanmalı,mevsim dışı zerzevat meyve tüketilmemelidir. Günde 4-5 porsiyon meyve, 2-3 porsiyon zerzevat tüketimine dikkat edilmelidir .Sebzeler ,makarna ve erişte haşlama suları dökülmeyecek formda az suda haşlanmalıdır.
Yemeklerinizde zeytinyağı ve gayrı likit yağları (mısırözü,ayçiçeği yağı gibi) karışık olarak kullanılmalıdır. Yemeklerin tuzu piştikten sonra atılmalı,iyotlu tuz kullanılmalıdır.
Gereksinmeler kimseye nazaran değişmektedir. Diyet insana mahsustur.Emzirme periyodunda sütünüzün artması ve sağlıklı bir formda kilo kaybı için kesinlikle bir beslenme bilirkişisinden yardım alınmalıdır. Ama ortalama günde 3 su bardağı kadar süt yahut yoğurt, 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(60 gr) tüketilmelidir.Eğer kolesterol meselesi yoksa günde 1 yumurta tüketmeye itina gösterilmelidir.Yumurta en kaliteli protein kaynağıdır.Günde 4 köfte kadar et,tavuk, balık yada 12 yemek kaşığı kurubaklagil tüketilmelidir. Gereğince pişmemiş et,süt yumurta tüketilmemelidir.
Her öğününüzde çorba ve 2-3 dilim ekmek olmasına ihtimam gösterilmelidir.
D vitamini emziren analar için büyük ehemmiyet taşımaktadır.D vitaminin en güzel kaynağı güneştir analar hergün 10-15 dakika güneş ışığında kalmaya itina göstermelilerdir.