Doğum yaptım kanamam çok normalmidir? doğum sonrası aşırı kanama,doğum sonrası aşırı kanama nedenleri,doğum sonrası kanama miktarı,doğumdan sonra kanama nasıl olmalı,doğum sonrası kanama hakkında bilgiler 42859 42859 dogumyaptimkanamamcoknormalmidir5c4f86da7bb91dogumyaptimkanamamcoknormalmidir5c4f86da7bb91 545 545 kkgif42859 Doğum yaptım kanamam çok normalmidir? kkgif42859 Doğum yaptım kanamam çok normalmidir? Doğum sonrası kanama, adi doğumdan sonradan yarım litre, sezaryen sonrası ise 1 litreden daha pozitif kan kaybı olarak tanımlanmaktadır Bütün anneler doğum esnasında ve sonrasında kan kaybederler Ama anenin vücudunda yer alan kan miktarı, hamilelik esnasında takriben yüzde 50 oranında arttığı için, ceset bayağı kan kaybına iyi hazırlanır Doğumdan sonraki birincil 24 saatte meydana gelen kan kaybı erken doğum sonrası kanama olarak adlandırılır Doğumdan 6 hafta sonradan olan kanamalar ise geç doğum kanaması olarak değerlendirilir Doğum sonrası kanamanın en büyük sebebi ise, atoni ismi verilen rahim kasının kasılamaması ve kendini toplayamaması durumudur Doğumun arkasından doğum kanalında meydana gelen yırtıklar ve travmalar, kanamaların en sık ikinci nedenidir Kanamaya yol açan bir diğer unsur da plasenta parçalarının rahimde kalmasıdır Bu gecikmiş kanamaya neden olabilir Doğumun ardındaki kanama meydana geldiğinden vajinada ya da rahim ağzında yırtık olup olmadığı incelenmelidir Doğum sonrası kanamalarının daha nadir sebepleri ise, pıhtılaşma bozukluklarına yan olan kanamalar, rahmin yırtılması ve rahmin elen parmağı gibi rahim ağzından dışarı çıkması durumlarıdır Doğum sonrası kanama olduğu vakit tedavide oysa birincil adım annenin hayati bulgularını düzeltmek ve kanamayı durdurmaktır Bunun için anneye başta serum verilir Eğer kan kaybı fazla pozitif ise kan verilir bu nedenle tüm hamilelerin kan grubu bilinmelidir Doğum öncesi takipleri esnasında kan grubu öğrenilmesi önemlidir Kanamanın başlıca sebebine karşın çare uygulanır Buradaki esas gaye ilk önce anne rahminin korunmasıdır Doğum sonrası normalden fazla kanamanız olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuzla temasa geçmelisiniz