Doğuş Üniversitesi, kayıt kademesinde eğitim fiyatlarının yüzde 5'i geçmeyeceğini söylemesine karşın, bu yıl eğitim fiyatlarına yüzde 300'e varan artırım uyguladı. Üniversitenin kararı sonrası öğrenci ve veliler, idarenin kelamında durmadığını söyleyerek protestolar gerçekleştirdiler.
'Yediğiniz kaba tükürüyorsunuz' diyerek işten attılar
Cumhuriyet'ten Rabia Azra Sözcü'nün haberine nazaran, bugün velilerin, istekli avukatların da katıldığı harekette, iki asistan öğrencinin "marka ismini kirletiyorsunuz", "yediğiniz kaba tükürüyorsunuz" denilerek işten atıldıkları belirtildi. İşten atılan Doğuş Üniversitesi öğrencisi Hatice Nur Egelioğlu, "Sesimizi duyurmak için aksiyon yaptığımızı söylediğimde, 'okul aslında geri adım atılacaktı' denildi. O vakit da 'neden en başında olması gereken fiyatları söylemediler' diye sordu fakat sessiz kalmayı tercih ettiler. Ben tüm hareket etkinliklerinde sesimizi duyurmaya çalıştım. Okulun eğitim kalitesine bir şey söylemeden hakkımı aradım lakin vazifeden atıldım. Maksadım sadece arkadaşlarımı, güç durumda kalan velileri temsil etmekti. Aksiyonlara çalışan kimliğim ile değil öğrenci kimliğimle katıldım. Ben bugün küçük bir çocuk üzere azarlandım" tabirlerini kullandı.
Üniversite öğrencileri ortasında oğlu bulunan Tacettin Çolak, hem avukat hem veli kimliğiyle öğrencilere dayanak oldu. Çolak, yaptığı açıklamada, "Hukuk tahsilinin de yapıldığı bir yerde bu türlü keyfi tasarruflar yapılması hiçbir biçimde kabul edilemez. Kaldı ki iş güçlerini üniversiteye vererek, bilhassa kayıt sürecinde üniversitenin reklamını yaparak, önemli formda gelir getirisi olan bu öğrencilerin yalnızca aksiyon alanında bulundukları için işten çıkarılmaları da kabul edilemez. İtiraz ediyoruz" dedi.
Üniversite perşembe günü karar açıklayacak
Protesto sonrası aileler, üniversite idaresi ile uzlaşmak için görüşme talep etti. Görüşmeyi kabul eden idare, aileler ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Biten görüşmenin akabinde veliler, üniversite idaresinin YÖK ile görüşme yapacağını ve perşembe günü saat 16.00'da sonucu bildireceklerini açıkladı.