Hekim Azeri Olursa Gelesen! Selam doktor bey! Salam Sabahın hayır! (Selamlama İyi sabahlar) Ne salamı? Kızımı muayeneye getirdim Gızım, sen yahşi birine ohşayırsan! (Kızım sen iyi birine benziyorsun) Neee! Kızım kimi okşuyormuş? Vallahi kimseyi okşamıyorum baba! Sus kız! Koskoca doktor yalan mı söyleyecek? Ellerindeki pişikten anladı her hâlükarda! Pişik ele degel kucağa yaraşır (Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı) Doktor sen ne diyosun yaa? Siz haradan gelisiz? (Siz nereden gelirsiniz?) Biz beygir mıyız haradan gelecek? Doktor, ağzını topla Gızım soyunasın, sırtına gulag asmag isterem (Kızım soyun da sırtını dinleyeyim) Baba ya bu adam kimin kulağını sırtıma asacak? Men indi gızına dayandıraaram Marağım gabardı Neçe ağlarsın? (Ben derhal kızınızı durdururum Merak ettim Neye ağlarsın?) Baba ne diyo bu? Gızım sen kârhanede çalışırsın? (Kızım sen fabrikada mı çalışıyorsun?) Lan p hekim Küüüüütttt Özümü itirdim, dağlara kar düşende, bülbüle gam düşende, ruhum bedenden oynar, gözüme yumruk gelende alıntı