Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Doktorlardan çarpıcı itiraflar

Doktorlardan çarpıcı itiraflar
0
43

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Doktorlardan çarpıcı itiraflar Almanya’da, “Hatalardan Öğrenmek adlı bir broşür hazırlayan tıp uzmanları, yaptıkları büyük mesleki hataları ilk kez kamuoyuna açıkladı Alman doktorlar, bu broşürle gelecekte yapılabilecek hataları en üye indirgemeyi amaçladıklarını söyledi Marburg Üniversitesi Kliniği’nde atama yapan Prof Dr Matthias Rothmund (65), yaptığı hatayı şöyle anlattı: HASTAMIN KARNINDA MAKAS UNUTTUM “Hafif kilolu bir hasta, bağırsak kanseri teşhisiyle hastaneme geldi Hastaya bağırsak ameliyatı yaptım Birkaç gün sonradan hastanın akciğer filmleri çekildi ve raslantı, ameliyatta hastanın karnında bir makas unuttuğum görüldü İkinci bir ameliyatla makası çıkardık Ameliyat hemşiresi tamponları yoklama etmiş, fakat aletleri denetim etmemişti Olayı sigortama bildirdim, hastaya tazminat ödediler YANLIŞ DİZİ AMELİYAT ETTİM KölnMerheim Kliniği cerrahlarından Prof Bertil Bouillon (50) da uzun atlayış yapan genç bir sporcu kızın menüsküs teşhisiyle geldiğini, benzer anda kaza geçirerek yaralanan diğer bir hastayla da ilgilenmek zorunda kaldığını belirterek, şunları kaydetti: “Ameliyata girdim, ama hastada menüsküs olduğuna dair bir ize rastlamadım Görevli hemşire öğleden sonra, hatalı dizi ameliyat ettiğimizi söyledi Bu cins hataları durdurmak için bundan böyle ameliyat edilecek bölgeleri, hasta henüz ayıkken, suda çıkmayan kalemle işaretliyoruz ALERJİSİNİ SORMADAN PENİSİLİN YAZDIM Berlin Tabipler Birliği Başkanı Dr Günther Jonitz (49) de Bild gazetesine yaptığı açıklamada, genç bir hekim olarak çalıştığı yıllarda, klinikteki yoğun bir günde, yaralı parmağında irin olan genç bir kıza kan zehirlenmesini durdurmak amacıyla penisilin yazdığını anlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Açık Havada 20 hasta bekliyordu Hemşire telaş ettiriyordu Hastaya alerjisi olup olmadığını sormadan penisilini yazdım Hasta ertesi gün bitmiş kliniğe geldi, her uygun yaralar çıkmıştı Penisiline alerjisi varmış, ölebilirdi de O andan sonra yeniden asla aceleci davranmadım BAĞDOKUSUNU YIRTTIM Berlin’deki Charite hastanesi doktorlarından Prof Dr Joachim W Dudenhausen de 40 yaşındaki bir kadının ikinci kere sezeryanla doğum yapması esnasında yaptığı hatayı şöyle anlattı: “Ameliyat esnasında rahmin kenarındaki bağdokusu yırtıldı Ben de yırtığı onardım Ancak 2 gün sonra hasta ağrı çekmeye başladı Ultrasonla yaptığımız kontrolde, idrar yolunun tıkandığını, sıvının böbreklere değin biriktiğini gördük Hastayı ikinci kere ameliyat etmek zorunda kaldık Daha titiz olsaydım hastam ikinci kere ameliyat olmaz, o acıları çekmezdi HEMŞİREYKEN BİR HASTANIN ÖLÜMÜNE NIÇIN OLDUM WittenHerdecke Üniversitesi profesörlerinden Christel Bienstein (56) da, 1976 yılında bir hastanenin yoğun bakım bölümünde hemşire olarak çalıştığı dönemde, solunum makinesine tabi genç bir hastanın solunum borusunun tıkandığını, kalbinin durduğunu belirtti ve şunları anlattı: “Hastanın kalbini her yerde çalıştırdım Doktoru sürekli telefonla aradım, oysa gelmedi Sabahtan nöbeti devrederken rapor tuttum ve eve gittim Saat 0730 sularıydı Saat 0800 gibi benzer hasta solunum yolunun tıkanması sonucu hayatını kaybetmiş Gelmediği halde aralıksız doktoru arayacağıma, nöbeti devralacak hemşireyle daha güvenli bir yol bulmalıydım Kendimi fazla suçluyorum AKCİĞERİNİ SÖNDÜRDÜM Regensburg’taki St Joseph hastanesinde devir yapan Dr Marita EisenmannKlein da yaptığı hatayı şöyle anlattı: “Bir hastadan yağ bezesi alınmıştı Vizit yaparken, ameliyat yerinde istikrarsız biriktiğini gördüm Çok ince bir iğneyle sıvıyı çektim Kısa süre sonra hasta güçlükle nefes alır oldu Akciğeri sönmüştü Sıvıyı çekerken akciğere zarar vermiştim Hasta acele ameliyata alındı böylece ince bir deliğin akciğeri iflas ettirebileceğini asla varsayım etmezdim id  

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt