bilgisayarci
FD Üye
14 Mart Tıp Bayramı'nda bir tabibi darp ettiği argüman edilen uzman çavuşu alkışla protesto eden ortalarında hekimlerinde bulunduğu 25 kişinin Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından sözü alınacak.
Tıp Bayramında yaşanan olayla ilgili olarak Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan'ın şahsen yürüttüğü soruşturma kapsamında hastanedeki güvenlik kamerası imajları izlendi, alkışlı protesto gösterisine katılanlar belirlendi. Hekimlerin da ortasında yer aldığı 25 sıhhat çalışanının, bu hafta içinde savunmalarının alınmaya başlanacağı bildirildi.
WhatsApp kümesindeki yazışmalar da soruşturma belgesine girdi
Öte yandan hastanede misyonlu tabiplerin, WhatsApp kümesindeki yazışmalar da soruşturma belgesine girdi. Yazışmalarda, Aladağlı'nın kimlik bilgilerini paylaştıktan sonra 'Belleğimize kazına', 'Hastane kaydı bir daha yapılmamalı', 'Kimlik bilgileri ile dilekçe yazıp, şu münasebet ile muayene etmek istemiyorum denilebilir. Bu türlü bir hakkınız var' sözlerine yer verildiği ortaya çıktı.
Yazışmalarda, 'Şiddete karşı çıkmak, hastane yöneticilerinin misyonu. Tabibe işlenmiş bir suça yansıyı belirtmek için neden yanımızda olmadıklarını hakikaten anlamakta zahmet çekiyorum', 'Kesinlikle idare, bu türlü durumda en önde olmadı' tabirlerine yer verildiği de belirlendi.