Isıyı her tarafa eşit raddede yayma özelliği olan ve her pişen yemeğe münferit bir lezzet katan bu hususî döküm tavaların nasıl temizlenmesi ile alakalı kimi pratik haberleri sizler için paylaşıyoruz. Evet, döküm demir tava nasıl temizlenmelidir? Döküm demir tava temizlerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, cevaplar...
Döküm tavalar epeyce sağlıklı olduğu için herkes tarafından tercih edilmektedir. Kanserojen bir yapı içermediğinden uzun ömürlü olarak kullanabilirsiniz. Gelgelelim bunun için dökümlü tavaların aklığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki, döküm demir tava nasıl temizlenmelidir? Döküm demir tava temizlerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, döküm demir tavalarınızı ariliği ile alakalı bilinmesi gerekenler...
DÖKÜMLÜ DEMİR TAVALAR NASIL TEMİZLENİR?
- Zeytinyağı, susam yağı, Hindistan cevizi yağı üzere ısıya dayanıklı yağlardan biriyle tavanın iç kısmını yağlayınız.
- Tavanın içerisindeki ziyade yağı kağıt havlu yardımı ile dairesel hareketler yaparak içine yağı çekiniz.
- 180 ve 200 noktada ısıtılan bir fırında döküm tavanızı altı üste gelecek formda zıt olarak yerleştiriniz.
- 1 saat fırını kapatarak tavanın fırınla birlikte soğumasını bekleyiniz.
- Akabinde tavayı fırından çıkararak tekrar tasarrufa hazır olacak halde kağıt havluyla siliniz.
Not: Döküm tavanızın pak kalması ve uzun ömürlü olması için, nizamlı olarak bu süreci tekrarlayınız.