Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Döküm Tavada Kontrfile Ve Pirzola

Döküm Tavada Kontrfile Ve Pirzola

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Döküm Tavada Kontrfile Ve Pirzola





Malzemeler
Zeytinyağı
2 adet kontrfile
4 adet pirzola
2 domates
2 biber
1 soğan

Yapılışı
Öncelikle muhteşem bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim tam mangal lezzetinde oluyor İlk önce etlerimizi zeytinyağıyla yağlayıp 23 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz Döküm tavamızı 10 dakika ocakta ısınması için bekliyoruz tava tam anlamıyla ısınmış olmalı tavanın üzerine elimizi tuttuğumuzda 3 4 saniyeden fazla tutamadığımız zaman ısındığını anlıyoruz ve altını kısıyoruz Dinlenen etlerimizin üzerine tuz serpip ısınan tavamıza koyuyoruz etleri mühürlememiz lazım ilk önce bir yüzünü yaklaşık 4 dakika kadar pişiriyoruz sonra diğer yüzünü çeviriyoruz aynı şekilde 4 dakika kadar daha pişiriyoruz tabi bu süre etlerin kalınlığına göre değişir Etlerimiz piştikten sonra kekik veya istediğiniz baharat atılabilir baharatların yanmaması için baharatları en son atıyoruz aynı tavada sebzelerimizi közleyip ekmeklerimizi kızartıyoruz Pirzola daha lezzetli ve yumuşak oluyor kontrfile dana eti olduğu için biraz daha yavan bir tat oluyor tercih size kalmış şimdiden afiyet olsun

nefisyemektarifleri




 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt