iltasyazilim
FD Üye
Döküm Tavada Kontrfile Ve Pirzola
Malzemeler
Zeytinyağı
2 adet kontrfile
4 adet pirzola
2 domates
2 biber
1 soğan
Yapılışı
Öncelikle muhteşem bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim tam mangal lezzetinde oluyor İlk önce etlerimizi zeytinyağıyla yağlayıp 23 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz Döküm tavamızı 10 dakika ocakta ısınması için bekliyoruz tava tam anlamıyla ısınmış olmalı tavanın üzerine elimizi tuttuğumuzda 3 4 saniyeden fazla tutamadığımız zaman ısındığını anlıyoruz ve altını kısıyoruz Dinlenen etlerimizin üzerine tuz serpip ısınan tavamıza koyuyoruz etleri mühürlememiz lazım ilk önce bir yüzünü yaklaşık 4 dakika kadar pişiriyoruz sonra diğer yüzünü çeviriyoruz aynı şekilde 4 dakika kadar daha pişiriyoruz tabi bu süre etlerin kalınlığına göre değişir Etlerimiz piştikten sonra kekik veya istediğiniz baharat atılabilir baharatların yanmaması için baharatları en son atıyoruz aynı tavada sebzelerimizi közleyip ekmeklerimizi kızartıyoruz Pirzola daha lezzetli ve yumuşak oluyor kontrfile dana eti olduğu için biraz daha yavan bir tat oluyor tercih size kalmış şimdiden afiyet olsun
nefisyemektarifleri
Malzemeler
Zeytinyağı
2 adet kontrfile
4 adet pirzola
2 domates
2 biber
1 soğan
Yapılışı
Öncelikle muhteşem bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim tam mangal lezzetinde oluyor İlk önce etlerimizi zeytinyağıyla yağlayıp 23 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz Döküm tavamızı 10 dakika ocakta ısınması için bekliyoruz tava tam anlamıyla ısınmış olmalı tavanın üzerine elimizi tuttuğumuzda 3 4 saniyeden fazla tutamadığımız zaman ısındığını anlıyoruz ve altını kısıyoruz Dinlenen etlerimizin üzerine tuz serpip ısınan tavamıza koyuyoruz etleri mühürlememiz lazım ilk önce bir yüzünü yaklaşık 4 dakika kadar pişiriyoruz sonra diğer yüzünü çeviriyoruz aynı şekilde 4 dakika kadar daha pişiriyoruz tabi bu süre etlerin kalınlığına göre değişir Etlerimiz piştikten sonra kekik veya istediğiniz baharat atılabilir baharatların yanmaması için baharatları en son atıyoruz aynı tavada sebzelerimizi közleyip ekmeklerimizi kızartıyoruz Pirzola daha lezzetli ve yumuşak oluyor kontrfile dana eti olduğu için biraz daha yavan bir tat oluyor tercih size kalmış şimdiden afiyet olsun
nefisyemektarifleri